Klant test in de hoofdstad van Thailand een aansteker en zet daarmee een hele supermarkt in brand 

BANGKOK:- Er vond een alles verzengende brand plaats toen een klant in een winkel op de kruising van Lat Phrao-Wang Hin Soi 22 een aansteker testte. De hele winkel ging in vlammen op. De autoriteiten werden gisteren om 21:00 uur  gewaarschuwd voor de brand in een supermarkt.

De agenten van politiebureau  Chok Chai, snelde ter plaatse samen met brandweer- en reddingsagenten van Lat Phrae evenals vrijwilligers van de Po Tek Tung Foundation.

Het incident vond plaats in een betonnen gebouw van twee verdiepingen dat in gebruik was als supermarkt. De brand brak aanvankelijk uit op de begane grond en breidde zich vervolgens naar boven uit. 

Na een inspannende brandbestrijding van 30 minuten kon het sein brandmeester gegeven worden. De brand verwoestte het gebouw volledig. Een verkoopster had rook ingeademd en brandwonden aan haar armen en benen opgelopen en werd naar het Rajavithi-ziekenhuis gebracht. De oorzaak en omvang van de schade worden momenteel onderzocht, meldt KhaoSod.

Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat een klant voorafgaand aan het incident boodschappen aan het doen was in de winkel toen een man een aansteker pakte en deze aanstak, waardoor de vlammen zich verspreidden naar de decoratie in de winkel, met als gevolg een zich snel uitbreidende brand. De man in kwestie is gevlucht en de politie is momenteel naar hem op zoek.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!