Kickbokslegende Rob Kaman overleden! ‘Sportwereld in rouw’

NEDERLAND:- Voormalig kickbokser Rob Kaman is op 63-jarige leeftijd overleden. Dat maakt Carlotta, zijn ex-vrouw, zondag bekend op Instagram.

“Ook al zijn we al een tijdje gescheiden, toch heb ik dit account voor hem gemaakt. Ik zal voor altijd van jou houden. Wij zullen voor altijd van jou houden”, schrijft ze.

Kaman was in Nederland een pionier in de sport. 

De Amsterdammer behaalde in de jaren tachtig en negentig negen wereldtitels in het kickboksen en thaiboksen.

In 1983 werd Kaman de eerste Europeaan die de wereldtitel in het kickboksen veroverde. Hij versloeg in de Amsterdamse Jaap Edenhal de Amerikaan John Moncayo. Van zijn 112 officiële gevechten won hij er 97, waarvan 77 op knock-out.

“Rust in vrede legende”, reageert kickbokser Rico Verhoeven, die in november zijn wereldtitel in het zwaargewicht met succes verdedigde, in een post op Instagram. “Je bent de grondlegger van de Nederlandse kickboksstijl. Je was je tijd ver vooruit.”

‘Hij heeft wereldwijd een hele generatie geïnspireerd’

Ook de Nederlandse Vechtsportbond roemt Kaman om zijn pionierswerk. “Rob Kaman was medegrondlegger van de internationaal befaamde Dutch Style Kickboxing”, laat NVB-bestuurslid en voormalig topkickbokser Sem Schilt weten.

“Hij stond bekend om zijn enorm harde lowkicks. Hiermee heeft hij zoveel indruk gemaakt dat hij wereldwijd een hele generatie heeft geïnspireerd. Met zijn overlijden is een grote pionier in de vechtsport weggevallen.”

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!