Khon Kaen volgt Buriram bij het aankondigen van meer Covid19 beperkingen, waaronder een verbod op de verkoop van alcohol in restaurants

KHON KAEN:- De autoriteiten van Khon Kaen hebben een aankondiging vrijgegeven van het verbod op de verkoop van alcoholische dranken in alle restaurants en de organisatie van evenementen met een grote bijeenkomst van meer dan 50 mensen vanwege de aanzienlijke toename van Covid19 infecties in de provincie.

De Provinciegouverneur, Khun Somsak Changtrakul zei dat het Comité voor de bestrijding van overdraagbare ziekten van de provincie Khon Kaen had ingestemd met het tijdelijk opschorten van de verkoop van alcoholische dranken in 26 districten, waaronder drie pilotgebieden met een blauwe zone voor toeristen, om de verspreiding van het Covid19 coronavirus na de  aantal besmettingen bleef toenemen.

Hij stelt verder dat de organisatie van activiteiten die voorheen niet meer dan 100 mensen toestonden moest worden teruggebracht tot niet meer dan 50 mensen.  Alle activiteiten die het toegestane aantal overschrijden, moeten worden toegestaan ​​door de districtsfunctionarissen.

Wat betreft het regelen van begrafenissen, willen de autoriteiten om medewerking vragen voor het organiseren van begrafenissen van niet meer dan 3 dagen en mogen de gasten ook niet meer dan 50 personen bij de ceremonie aanwezig zijn.  En er mogen tot nader order geen banketten of “sociale bijeenkomsten” zijn bij begrafenissen en alleen religieuze en ceremoniële evenementen.

Ondertussen hebben de autoriteiten ook het publieke en private bedrijfsleven gevraagd om zoveel mogelijk ‘Work From Home’-maatregelen door te voeren om onnodige contacten te vermijden en mogelijk de verspreiding van het virus te verminderen.

Deze nieuwe regelgeving is technisch al van kracht sinds 13 februari, maar is onlangs aangekondigd.  De provincie Buriram stopte eerder deze week met de meeste persoonlijke scholing en verbood ook tijdelijk servicelocaties en “restaurants” (bars) en livemuziek in restaurants.  

Technisch gezien zijn bars in Thailand sinds april vorig jaar nog steeds in het hele land gesloten, maar in sommige provincies mogen ze tijdelijk omgebouwde restaurants worden met verschillende licenties en certificeringen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: ThaiRath
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: ThaiRath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!