Khao Takiab: topbestemming voor de aankoop van appartementen

HUA HIN:- Volgens een rapport van vastgoedadviesbureau en makelaar Frank Knight is Khao Takiab in Hua Hin is een gewilde locatie geworden voor appartementen in Thailand. Dit kustgebied is een topbestemming voor binnenlandse en internationale kopers.  Frank belicht vier belangrijke condominiumlocaties: Charoen Krung in Bangkok, Hua Hin, Pattaya en Phuket. Khao Takiab in Hua Hin is een topbestemming.

Natta Kahapana, uitvoerend directeur van Knight Frank Thailand, benadrukt de groei van de condominiummarkt ondanks uitdagingen bij het balanceren van vraag en aanbod. De meest populaire locatie is Charoen Krung – Narathiwat – Rama III in Bangkok, gevolgd door Wongamat Beach in Pattaya, Khao Takiab in Hua Hin en Bang Tao Laguna in Phuket.

In Hua Hin zijn de prijzen voor appartementen aan de kust gestegen, met gemiddelde prijzen variërend van 71.610 tot 189.702 baht per vierkante meter. 

In Phuket variëren de prijzen van 109.545 tot 278.821 baht per vierkante meter. De gemiddelde verkoopprijs voor appartementen in Phuket steeg in 2023 met 11,2 procent, in Bangkok met 4,5 procent, 

In Pattaya met 3 procent en in Hua Hin met 2,8 procent. De aanbodgroei voor deze eigendommen bedroeg 8,8 procent in 2023, gedreven door de beperkte beschikbaarheid van grond.

Eind 2023 waren condominiums langs de Chao Phraya-rivier goed voor 2,3 procent van het totaal. In Hua Hin worden sinds 2005 appartementen aan de kust gebouwd. Het gemiddelde verkooppercentage van appartementen aan de rivier- en meerkant in Thailand bedroeg eind 2023 84 procent, een lichte stijging. Er zijn ongeveer 80 condominiumprojecten, waarvan er 46 uitverkocht zijn. In Hua Hin en Phuket bleef slechts 10 procent van de eenheden onverkocht.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!