Jets, drugs en snelle auto’s voor de ‘superrijke’ Chinese gangsters die Thailand hun thuis noemen

PATTAYA:- Bij invallen in de badplaats Pattaya werden linken gevonden die verschillende vermoedelijke Chinese criminelen via een web van Thaise stromannen in verband brachten met autoriteiten aan de top van de regering. Bij recente invallen en onderzoeken in Thailand hebben mogelijke banden tussen Chinese gangsters en Thaise lokale functionarissen aan het licht gebracht.

Op sociale media, waar de woede van de lokale bevolking over de omvang van de misdaad door buitenlandse criminelen met de dag toeneemt, hebben de Thais hun bezorgdheid over illegaal Chinees geld geuit.

Een in beslag genomen privéjet, supercars, drugs en vorstelijke herenhuizen: de buit van misdaad gepleegd door vermoedelijke Chinese gangsters die in Thailand zijn gevestigd, roept lastige vragen op over hoe buitenlandse criminelen vrijelijk miljoenen dollars aan illegaal geld door Thailand hebben kunnen verplaatsen.

Het schandaal begon zich eind oktober langzaam te ontvouwen, toen een landelijke anti-drugsoperatie door de Thaise politie een illegaal nachtclub genaamd “Jinling”verborgen achter een autowasstraat in het commerciële district Sathorn in Bangkok bezocht.

Het gastenbestand bestond uit bijna alleen exclusieve Chinese clientèle en serveerde ketamine en andere partydrugs in karaoke-kamers die de hele nacht in grote mate gebruikt werden waarna niet gebruikte drugs werden opgenomen voor volgende bezoek van deze superrijke gasten.

Soortgelijke invallen in de badplaats Pattaya vonden ook draden die verschillende vermoedelijke Chinese criminelen via een web van Thaise stromannen in verband brachten met autoriteiten die deze uitgaansgelegenheden “blijkbaar” niet hadden gezien, ondanks dat ze elke avond duizenden gasten trokken.

De politie benadrukte dat de zoekoperaties die tot nu toe werden uitgevoerd, bedoeld waren om de omvang, indien aanwezig, van illegale activiteiten of het plegen van een misdrijf vast te stellen onder de Thaise wet ter bestrijding van het witwassen van geld.

Hogere politieagenten, zoals de nationale politiecommissaris, generaal Damrongsak Kittiprapat, generaal Surachate Hakparn en generaal Torsak Sukwimol, waren vorige week dubbelzinnig over de details van welke activa die verband houden met de invallen in beslag zijn genomen.

Het is duidelijk dat dit een product zal zijn van het lopende onderzoek en forensisch boekhoudkundig onderzoek naar de transacties van deze exorbitant rijke gangsters.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: South China Morning Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!