De hoogste bieder op een gelukskenteken tijdens een veiling in Thailand ligt onder het vergrootglas voor het witwassen van geld

BANGKOK:- Het TV Channel 7 bracht het nieuws dat een Thais persoon gezicht wegens het witwassen van geld, nadat de man afgelopen zaterdag een (geluks) kentekenplaat won door het recordbod van 45,09 miljoen baht te bieden.

Het kenteken van het geluksvoertuig dat afgelopen zaterdag werd geveild bestond uit: “9 Kor Kor 9999”

Luitenant-generaal Santi Chainiramai, hoofd van de Divisie Technologie Misdaadbestrijding, zei dat het de bekende Facebook-pagina “Sai Mai Tong Rod” was die argwaan deed rijzen over de winnaar van het bod, waarna hij zich afvroeg of de eigenaar van een gok-website zich tot het verzamelen van speciale kenteken platen gewend had.

Hij onthulde dat khun Tanthai Narongkul, die Titan Capital Group Holding vertegenwoordigde die het bod op de nummerplaat “9 Kor Kor 9999” op de veiling won, eerder was aangeklaagd wegens online gokken en het witwassen van geld.

De officier van justitie besloot destijds echter de zaak tegen hem te laten vallen.  De politie ging vervolgens in beroep bij de procureur-generaal, die eveneens besloot niet tot vervolging over te gaan, waarmee de strafzaak werd beëindigd.

De politie vervolgde vervolgens een civiele zaak tegen de verdachte en op 16 augustus van dit jaar beval de burgerlijke rechtbank de inbeslagname van activa van degenen die bij dit netwerk betrokken waren, waaronder luxe voertuigen, een eigendomsakte van een appartement, bankdeposito’s en digitale activa ter waarde van 176,127 miljoen baht.

Luitenant-generaal Santi bedankte deze Facebook-pagina voor het onder de aandacht brengen van de kwestie met de politie nu in samenwerking met het ministerie van Landtransport om te onderzoeken of de grote som geld die is gebruikt om het bod op deze gelukkige kentekenplaat te winnen, verband houdt met het witwassen van geld of niet  .

Als er verband wordt gevonden, zullen er juridische stappen worden ondernomen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiRath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!