Je waant je even in een andere wereld als je de vismarkt van Naklua in Oost-Thailand bezoekt

PATTAYA:- Snelle Jelle, onze razende reporter maakte onlangs een uitstapje naar de Naklua Seafood Market, aangezien het al een tijdje geleden was dat hij daar in een nuchtere bui was geweest. Maar één ding is zeker, als u eens in Pattaya bent en een liefhebben van vis, mis de kans niet om eens heerlijk te smullen van kakelverse zeegerechten.

De marktzoekers kunnen zo ongeveer alles vinden waar ze mogelijk naar op zoek zijn naar zeevruchten, en dat alles voor zeer redelijke prijzen in vergelijking met het kopen van zeevruchten elders in Thailand. Zin in biefstuk en kreeft?  Je kunt zelfs vers rundvlees en varkensvlees vinden achteraan de lange rij kraampjes met zeevruchten.

Véél medelanders van Olleke Bolleke prefereren het eten in chique visrestaurants in de stad terwijl ze precies hetzelfde op de deze markt kunnen vinden voor een fractie van de kosten van wat je zou betalen om iemand anders het voor je te laten bereiden.

Natuurlijk zijn er mensen die terughoudend zijn om zeevruchten te eten die bij ene een marktkraam gekocht kunnen worden.  Maar wat velen zich niet realiseren, is dat de zeevruchten die je in de supermarkten koopt al veel langer liggen dan alles wat je op een Thaise versmarkt vindt.  

Veel van het aanbod van vis, schaal en schelpdieren op de Naklua Seafood Market leeft nog en verser dan dat krijg je het gewoon niet.  Alles wat niet meer leeft, wordt op ijs bewaard en als je er nog steeds bang voor bent, kijk dan rond, de Thais smullen al een eeuwigheid van dit markt aanbod en huppelen nog steeds rond.

Zie je iets dat je lekker lijkt. De meeste verkopers begrijpen voldoende Engels om uw bestelling op te kunnen nemen, aangezien ze dagelijks met veel buitenlanders en Thais te maken hebben.  Vertel ze hoeveel kilo je wilt en ze pakken het gekoeld en wel in en zorgen ervoor dat je op weg bent naar een geweldig diner.

Hoe exotischer de vangst, hoe hoger het prijskaartje.  Toch zijn de prijzen verre van schandalig, precies op de grens van goedkoop voor de kwaliteit en versheid die je krijgt.

Mensen die ervan houden om af en toe een krab open te breken, vinden een uitgebreide keuze aan soorten op de Naklua Fresh Market.  Thailand heeft veel verschillende soorten krab of “Pu” en ze eten ze grotendeels allemaal op. 

Het maakt niet uit wat voor soort eten je graag kookt, elk land heeft zijn visgerechten.  Nou, alles wat je nodig hebt voor al die gerechten bevindt zich allemaal op één locatie, inclusief een groot aantal groente- en kruidenverkopers.

Toen Jelle gisteren rondliep viel het hem op dat er niet veel buitenlanders rondliepen.  Er was een handjevol waarvan hij kon zien dat ze hier al een tijdje woonden, maar misschien zijn dat de enige mensen die de tijd hebben om de 30 minuten durende baht-busrit te maken om er te komen.

Of misschien zijn er nog steeds heel wat mensen die de Naklua Seafood Market gewoon zien als een andere niets voorstellende kleine markt, waar wat vis verkocht wordt, maar dat is niet het geval.  Als je niet bent geweest, weet je niet wat je jezelf laat missen.

Maar ik kan je nog een leuk feitje vertellen en dat is: dat er verschillende kleine BBQ-verkopers in de buurt vis waar je de marktaankoop naartoe kunt brengen en zij zullen het voor u bereiden tot een likkebaardend gerecht.

Veel mensen ook expats maken gebruik van deze diensten en houden dan gewoon een picknick met zeevruchten in het aangrenzende park aan de markt.  Er is voldoende schaduw en goed verzorgde grasvelden om een ​​deken uit te spreiden en te smullen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Je waant je even in een andere wereld als je de vismarkt van Naklua in Oost-Thailand bezoekt”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!