5 blagen in Noordoost-Thailand beschuldigd van gewapende overval voor kratombladeren

ISAAN:- In de provincie Buriram zijn vijf jongens aangeklaagd voor gewapende overvallen en illegaal bezit van vuurwapens nadat een winkel langs de weg werd beroofd van 2 kilo kratombladeren in het district Nang Rong. 

Afgelopen vrijdag, omstreeks 16.00 uur, beroofden de vijf jongeren met twee zelfgemaakte geweren een winkel die kratombladeren verkocht op de weg van Chok Chai naar Det Udom), pal tegenover het stadskantoor van Nang Rong. 

Een van de overvallers loste een dreigend schot in de lucht terwijl anderen twee zakken met elk een kilo kratombladeren grepen. Ze wisten op twee motoren weg te vluchten. De winkeleigenaar diende een klacht in bij de politie van Nang Rong. Vijf verdachten, in de leeftijd van 13-16 jaar, werden kort daarna aangehouden. De politie nam ook twee zelfgemaakte wapens en 1 kg kratombladeren in beslag. Ze zijn beschuldigd van diefstal en illegaal wapenbezit.

De politie van Nang Rong leverde de jongens af bij de Jeugd- en Familierechtbank van Buriram. De ouders van de blagen vroegen hun vrijlating op borgtocht aan. Dat werd toegestaan met een borg van 20.000 baht per persoon.

Kratom is een boom uit de koffiefamilie die voorkomt in Zuidoost- Azië en Afrika. De bladeren bevatten een stimulerend middel. Consumptie van kratom is nu legaal nadat het van de lijst met verdovende middelen is verwijderd. Het gebruik van kratombladeren vermengd met verdovende middelen, psychotrope stoffen, gevaarlijke stoffen of enige andere door het Ministerie van Justitie gespecificeerde stof is echter verboden, behalve voor specifieke medische of educatieve doeleinden.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!