Inwoners van Bangkok geadviseerd om deze week vanuit thuis te werken om een ​​verslechterde luchtkwaliteit te ontlopen

BANGKOK:- Het departement van luchtkwaliteit, het PCD heeft gewaarschuwd dat de luchtkwaliteit verder zal verslechteren als gevolg van slechte luchtcirculatie, lage atmosferische druk en wisselende windpatronen. Het departement adviseerde de bewoners dan ook om indien mogelijk thuis te werken.

De hoofdstad Bangkok wordt momenteel geconfronteerd met een ernstige smog met stijgende niveaus van PM2,5-microverontreinigingen. 

Het PCD heeft gewaarschuwd dat deze situatie waarschijnlijk tot overmorgen zal verslechteren als gevolg van slechte luchtcirculatie, lage atmosferische druk en wisselende windpatronen.

Khun Preeyaporn Suwanakate, de directeur van het PCD, legde uit dat de vervuilde lucht zich ophopen in de hoofdstad. De wind uit het zuiden zal naar verwachting worden vervangen door wind uit het oosten en noordoosten, waardoor extra verontreinigende stoffen naar Bangkok zullen komen.

  • De Bangkok Metropolitan Administration reageert hierop door de inspecties van bronnen van vervuiling op te voeren. 
  • Scholen zijn onder toezicht van de BMA geplaatst en hebben de opdracht gekregen om ‘stofvrije’ ruimtes te creëren. 
  • Overheidsinstanties en bedrijven worden ook aangemoedigd om werken op afstand toe te staan, aangezien woon-werkverkeer aanzienlijk bijdraagt ​​aan de vervuiling.

Premier Srettha Thavisin is over de kwestie geïnformeerd en is van plan deze op 7 februari met Hun Manet uit Cambodja te bespreken. Een gezamenlijke taskforce van Thailand en Cambodja om grensoverschrijdende nevelvervuiling te bestrijden wordt overwogen.

Meer dan 33 districten in Bangkok ervaren schadelijke vervuilingsniveaus, die het veilig niveau hebben overschreden. Andere provincies, vooral in de noordelijke en centrale vlakten, worden ook getroffen. 

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!