India’s covid-testregelgeving beperkt het aantal Indiase bezoekers tot Pattaya

PATTAYA:- Volgens de Thaise hotelassociatie stellen de Indiase toeristen hun reizen naar Pattaya uit of annuleren ze omdat hun regering hen nu verplicht zich te laten testen op het Covid19 virus voordat ze naar huis terugkeren.  

Khu. Sanphet Supbohornsathian, voorzitter van de oostelijke afdeling van de associatie, zei dat de nieuwe eis voor reizigers uit Thailand en vier andere landen om negatieve RT-PCR-tests te presenteren, grote groepen Indiase toeristen ertoe heeft aangezet om hun reizen naar Thailand te cancellen.

Thailand is een van de vijf landen die worden genoemd in de nieuwe regel, die New Delhi op 1 januari heeft ingevoerd, samen met China (inclusief Hongkong), Japan, Zuid-Korea en Singapore.  ​“Verplichte RT-PCR-testen verhogen de kosten voor toeristen en stellen hun bezoeken uit.  

Er zijn nog maar kleine groepen Indiase toeristen in het koninkrijk, zo liet voorzitter Khun Sanphet weten.  Hij citeerde grote Indiase reisorganisaties die meldden dat sommige van hun klanten hun geplande reizen met een paar maanden hadden uitgesteld.

De situatie treft hoteliers en restauranthouders in Pattaya, aangezien Indiase toeristen een belangrijke markt zijn voor het resort en voor Thailand, voegde hij eraan toe.  India was vorig jaar de op één na grootste bron van toeristen van het land, met bijna 925.000 aankomsten op 22 december.  Volgens de immigratiedienst voerde Maleisië alle landen aan met 1,8 miljoen bezoekers.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!