Hier de officiële lijst van barsluitingen in Thailand 2023, waarbij géén drank geserveerd zal worden

BANGKOK:- Wilt u er zeker van zijn dat u op de hoogte bent van alle religieuze en andere feestdagen die volgens de Thaise wet vereist dat alle bars moeten sluiten en de verkoop van alcohol dit jaar verbied.

Nou, Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand, is voor u aan het werk geweest, er voor jou. De volgende dagen zijn gegarandeerde sluitingsdagen voor 2023. Dit houdt in dat Bars, Uitgaansgelegenheden, Gogo’s etc gesloten zijn. Verkoop van alle drank is dan verboden. Geen winkels, restaurants mag dan legaal drank verkopen.

Het betreft de meeste toeristische attracties, restaurants, winkelcentra, bioscopen. Er zijn vijf gegarandeerde sluitingsdagen en enkele “mogelijke” dagen. De sluitingstijden zijn over het algemeen 24 uur, van middernacht tot middernacht.

De volgende vijf dagen hieronder zijn gegarandeerd totale alcoholverkoopverbodsdagen.

  • Maandag 6 maart – Makha Bucha-dag, GEGARANDEERDE SLUITING VAN UITGAANSGELEGENHEDEN
  • Zaterdag 3 juni – Vesak-dag, GEGARANDEERDE SLUITING VAN UITGAANSGELEGENHEDEN (Let op, er is een officiële feestdag op 5 juni, maar alcohol is deze dag niet verboden).
  • Dinsdag en woensdag 1 en 2 augustus – Asahna Bucha-dag en start van de boeddhistische vastentijd, GEGARANDEERDE SLUITING VAN UITGAANSGELEGENHEDEN.
  • Zondag 29 oktober – Vassa-dag, einde van de boeddhistische vastentijd, GEGARANDEERDE SLUITING VAN UITGAANSGELEGENHEDEN .
  • Waarschijnlijk een feestdag van de regering op maandag 30 oktober, maar geen alcoholverbod.

Belangrijk is dat er een dit jaar algemene verkiezingen worden gehouden die waarschijnlijk in mei zal vallen, hoewel de precieze datum nog niet duidelijk is. De voorlopige datum is 7 MEI, een zondag. Algemene verkiezingen volgens de Thaise wet zorgen ervoor dat de verkoop van alcohol wordt verboden, hoewel uren meestal alleen de avond ervoor zijn totdat de peilingen sluiten.

Over het algemeen zijn de sluitingstijden rond 5 uur de avond ervoor (zaterdag 6 mei) tot 5 uur wanneer de stembureaus sluiten op de verkiezingsdag, maar dit zal twee werkdagen verstoren.

Bovendien is bekend dat vroeg stemmen bars en alcoholverkoop ook het weekend ervoor sluit, maar dit is niet gegarandeerd. Als dit gebeurt, sluiten de bars op zaterdag 29 april rond 5 uur en gaan ze weer open als de stembussen op zondag 30 april sluiten.

Verjaardagen van de geliefde en gerespecteerde koninklijke familie, terwijl feestdagen geen alcoholverbodsdagen zijn.

Deze reportage zal in de loop van het jaar aangevuld worden met bekendgemaakte aankondigingen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!