In Pattaya Noord is een nieuwe markt opgezet, speciaal voor de uit hun koude datsja’s gevluchte Russen

PATTAYA:- De trend van vorig jaar zet zich voort in het hoogseizoen van dit jaar:  vele Russische toeristen stromen massaal naar Pattaya via directe vluchten en ontsnappen aan de koude wintermaanden in het rijk van Poetin, aangewakkerd door de visumverruiming voor Russische burgers van 30 tot 90 dagen. Hierdoor komen er nog ook zakenmensen in beeld. 

Om deze toeristen een “thuisgevoel” te geven is er nabij Wongamat Beach in Soi 16 in Naklua een nieuwe avondmarkt opgestart welke geheel voldoet aan de Russische wensen.

Hoewel de zaken op het “Scout Food Camp” de afgelopen drie maanden redelijk beheersbaar zijn geweest, wordt de nieuwe avondmarkt sinds begin december niet alleen elke avond goed bezocht, maar wordt verrassend genoeg de markt met steeds meer nieuwe winkels met een breed scala verscheidenheid aan producten uitgebreid. 

Het aanbod is overzichtelijk, maar breed. Of het nu gaat om gegrilde vleesspiesjes in alle variaties, pizza, milkshakes, vakantiesouvenirs, T-shirts of zonnebrillen tegen een lage prijs: 

De bezoekers met een beperkt reisbudget kunnen alles vinden wat hun hartje begeert op de markt. Zelfs een nagelsalon en een viswinkel. Er is hier een spa. Het aanbod trekt vooral Russische toeristen, die hier meer dan 90 procent van de bezoekers uitmaken, waaronder een merkbaar aantal gezinnen met kinderen, maar ook gepensioneerde en getraumatiseerde medewerkers van Poetin.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!