In Noordoost-Thailand zijn dinosaurus sporen van meer dan 225 miljoen jaar oud ontdekt 

KHON KAEN:- Het Thaise ministerie van Minerale Hulpbronnen heeft een oude reeks voetafdrukken van dinosaurussen in het grensgebied Phetchabun-Khon Kaen ontdekt. De voetafdrukken zijn naar schatting meer dan 225 miljoen jaar oud, waardoor het de oudste voetafdrukken van dinosaurussen zijn die ooit in Thailand en Azië zijn gevonden.

De voetafdrukken werden ontdekt door een team paleontologen van het departement van het ministerie van minerale Hulpbronnen tijdens een onderzoek van het gebied in januari 2024. De voetafdrukken werden gevonden in een laag moddersteen uit de late Trias.

De voetafdrukken zijn in goede staat en tonen de details van de voeten van de dinosaurussen, inclusief de tenen, klauwen en voetzolen. De voetafdrukken zijn van verschillende dinosaurussen, waaronder sauropoden, theropoden en ornithopoden.

De ontdekking van de voetafdrukken is belangrijk omdat het nieuwe inzichten oplevert in de diversiteit en ecologie van dinosauriërs in Thailand tijdens het late Trias.

Het departement van het ministerie is van plan de voetafdrukken verder te bestuderen om de specifieke soort dinosaurussen te bepalen die ze hebben gemaakt. De voetafdrukken zullen ook worden beschermd en bewaard voor toekomstige generaties.

De ontdekking van de voetafdrukken van dinosaurussen is een grote wetenschappelijke doorbraak die het potentieel heeft om ons begrip van de geschiedenis van het leven op aarde te veranderen. De voetafdrukken bieden een kijkje in een wereld die miljoenen jaren geleden bestond, toen dinosaurussen over de aarde zwierven, aldus het departement.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!