In de Thaise hoofdstad Bangkok wordt Makha Bucha Day gevierd met voor 99 monniken aalmoezen en gebeden voor 99 Boeddha-relikwieën

BANGKOK:- Het Ministerie van Cultuur organiseerde ter gelegenheid van Makha Bucha Day vandaag een ceremonie om aan 66 monniken op het Lan Khon Muang-terrein tegenover het stadhuis van Bangkok aalmoezen aan te bieden.

De minister van cultuur, Khun Ittipol Khunpluem zat de ceremonie voor in aanwezigheid van de gouverneur van Bangkok, khun Chadchart Sittipunt.

Ook de lokale bevolking en functionarissen van de afdeling Religieuze Zaken van het ministerie en de Bangkok Metropolitan Administration mochten deelnemen aan deze indrukwekkende ceremonie.

Naast het geven van aalmoezen waren er tijdens het evenement ook gebeden, preken en wedstrijden voor de beste dharma-lezing.

De aanwezigen moesten ook respect betuigen aan 99 Boeddha-relikwieën, evenals aan de relikwieën van de 19e Opperste Patriarch Somdet Phra Sangharaja Chao Krommaluang Vajirañāṇasaṃvara.

Makha Bucha wordt gevierd op de dag van de volle maan van de derde maanmaand.  Het markeert een bijeenkomst van Boeddha met 1.250 van zijn discipelen, wat de oprichting van de boeddhistische sangha betekent.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!