10e jaarlijkse Saint Patrick’s Day Parade 2023 in Pattaya wordt georganiseerd door de Ierse gemeenschap

PATTAYA:- De Ierse gemeenschap in Pattaya bereidt zich voor op de 10e jaarlijkse Saint Patrick’s Day Parade, een viering van het Ierse erfgoed en de Ierse cultuur, zal dit jaar plaatsvinden op 17 maart. De parade begint bij het Alcazar-theater en gaat verder langs Beach Road voordat eindigend op de Pattaya 8 School.

Saint Patrick’s Day is een culturele en religieuze feestdag die jaarlijks op 17 maart wordt gevierd ter ere van Saint Patrick, de patroonheilige van Ierland. De feestdag herdenkt de komst van het christendom in Ierland en viert de cultuur en het erfgoed van het Ierse volk.

Tegenwoordig wordt Saint Patrick’s Day over de hele wereld gevierd, met optochten, festivals en andere evenementen die plaatsvinden in steden en dorpen in heel Ierland en in Ierse gemeenschappen over de hele wereld. In Pattaya wordt de dag op 17 maart voor de 10e keer herdacht om de Ierse cultuur te respecteren en de goede verstandhouding tussen Pattaya City en de Ierse gemeenschap te versterken.

Volgens de organisatoren van het evenement zullen er dit jaar meer dan 30 deelnemers aan de parade zijn, evenals een fanfare van de Sattahip Navy Base en Pattaya 8 School. De Ierse ambassadeur in Thailand, dhr. Patrick Bourne, zal ook deelnemen aan de parade. Veel andere belangrijke gasten, zoals de burgemeester van Pattaya Poramese Ngampiches, zullen ook in groen getinte kleding aanwezig zijn.

Meerdere lokale liefdadigheidsorganisaties zoals de Hand 2 Hand Foundation en Father Ray Foundation zullen ook aan dit evenement deelnemen.

De Saint Patrick’s Day Parade is een belangrijk evenement voor de Ierse gemeenschap in Pattaya en biedt de lokale bevolking en toeristen een unieke kans om meer te leren over de Ierse cultuur en tradities.

Dit is de eerste keer dat de parade in Pattaya wordt gehouden sinds 2019 vanwege de pandemiebeperkingen van Covid-19.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!