In de provincie Kanchanaburi zijn 260 Myanmarese staatsburgers betrapt op het illegaal betreden van Thais grondgebied

KANCHANBURI:- De Surasri-taskforce heeft 260 Myanmar-onderdanen opgepakt die via het Sai Yok-district in de provincie Kanchanaburi, Thailand waren binnengesmokkeld.

Van hen werden er 14 gepakt in het dorp Ban Phu Noi om 8 uur ’s ochtends, 34 in het dorp Ban Thung Chang om 9.30 uur en nog eens 212 om 12.10 uur in hetzelfde gebied.

De migranten zeiden dat ze afkomstig waren uit de gebieden Dawei, Mawlamyine, Yangon, Bago, Rakhine en Naypyidaw in Myanmar en beweerden elk tussen de 18.000 en 23.000 baht aan agenten hadden betaald.

Ze waren naar verluidt op zoek naar werk in Samut Sakhon, Nakhon Pathom, Chonburi, Ratchaburi, Ayutthaya en Samut Prakan.

De taskforce screende de lichaamstemperatuur van elke migrant voordat ze naar het Sai Yok-politiebureau werden gestuurd voor een juridische procedure.

Ze zullen tzt allen weer over de grens worden gezet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in West Thailand 
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “In de provincie Kanchanaburi zijn 260 Myanmarese staatsburgers betrapt op het illegaal betreden van Thais grondgebied”

  1. Dat geld wat ze moesten betalen aan de agenten was dat voor de corona verzekeringseis ?
    Ik vraag dit voor een broer van een bekende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!