In de meeste provincies van Thailand wordt het iets warmer maar Zuid-Thailand blijft regenachtig

PATTAYA:- Nu een hogedrukgebied het bovenste deel van Thailand bedekt, aan het verzwakken is, verwacht het Thais Meteorologisch instituut dat de temperatuur in het grootste deel van het land met 1-3 graden Celsius zal stijgen, hoewel het relatief koel zal blijven, vooral in het noorden en het noorden en noordoostelijke provincies.

De noordoostelijke moesson die de Golf van Thailand en de zuidelijke regio treft, is gematigd, maar in combinatie met een lagedrukgebied dat het oostelijke deel van Maleisië bedekt, zal een groot deel van de lagere zuidelijke regio zware regenval veroorzaken.

De golfhoogte zal 2 meter bereiken in de lagere Golf van Thailand, hoger in gebieden met onweersbuien. De bovenste Golf van Thailand zal golven van 1-2 meter zien, terwijl de Andaman Zee golven van ongeveer 1 meter hoog zal hebben, tot 2 meter in onweersbuien. 

Bewoners in de lagere zuidelijke regio worden gewaarschuwd voor de gevaren van zware en opeenhopende regenval, die zou kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en gevarieerde bosafvoer, vooral in heuvelachtige en riviergebieden.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!