In de hoofdstad Bangkok bijna 50 kilometer kabels ondergronds gebracht nog 187,5 km te gaan

BANGKOK:- Het zwiepen van bovengrondse kabels in de straten van Bangkok is langzaam aan het verstommen en de lucht is langzaam aan het klaren naarmate er meer nutskabels ondergronds worden gebracht, zo kreeg het Thaise kabinet gisteren te horen.

De ministers erkenden een voortgangsrapport over het project van de Metropolitan Electricity Authority (MEA) om de kabels die de hoofdstad ontsieren binnen drie jaar te begraven.

Het MEA-project brengt 236,1 kilometer aan luchtkabels in Bangkok, Nonthaburi en Samut Prakan ondergronds als onderdeel van een project dat loopt van 1984 tot 2024.

Tot nu toe is 48,6 km aan kabels begraven – 16,2 km in Silom Road, Pathumwan en Chitralada, 24,4 km op Phaholyothin, Phayathai en Sukhumvit, en 8 km in Pathumwan, Chitralada en Nonsi.

Dat betekent dat er nog 187,5 km kabels moeten worden begraven.

Het project voor het begraven van kabels heeft een budget van 3.866 miljard baht in 2020, waarvan 2,312 miljard baht of 59,82 procent in december werd uitbetaald.

De MEA meldde dat de vertraagde uitbetaling het gevolg was van problemen met ontwerpaanpassingen, zoals het vergroten van de diepte van mangaten en ondergrondse leidingen om obstakels te vermijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Daily Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!