In de aanloop naar Songkran komt Thailand met gratis parkeren en ontheffingen van tolgelden aan

BANGKOK:- allerlei Staatsinstanties hebben de opdracht gekregen om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen reizen tijdens de Songkran-feestdagen van 12 tot 18 april, zo liet regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri bij monde van Premier Prayut aan het publiek weten.

Duizenden Thais zullen naar verwachting vanaf 12 april naar huis gaan om op 13 april het traditionele Thaise nieuwjaar te vieren. Feestdagen voor het driedaagse feest lopen dit jaar tot 18 april.

Khun Anucha zei dat de premier de ministeries van Transport en Binnenlandse Zaken, evenals de Koninklijke Thaise politie, heeft opgedragen ervoor te zorgen dat er dit jaar minder verkeersongevallen zijn en dat het openbaar vervoer handiger is.

De “Seven Dangerous Days” van Songkran vorig jaar registreerden 1.917 verkeersongevallen en 278 doden toen mensen in die periode van en naar hun woonplaats reisden.

Om de financiële lasten en verkeersopstoppingen van mensen te verlichten, ziet het ministerie van Transport dit jaar af van tolgelden op snelweg nr. 7 (Bangkok – Chonburi) en snelweg nr. 9 (Kanchanapisek Road) gedurende zeven dagen (12-18 april).

Voertuigen kunnen ook drie dagen lang (13-15 april) gratis langs de tolhokjes op de snelwegen Burapha Withi, Kanchanapisek, Chalerm Maha Nakhon, Sirat en Udon Ratthaya rijden.

Snelweg nr. 6 (Bang Pa-in – Nakhon Ratchasima) van Pak Chong naar Kham Thale Dus de checkpoints zijn ook gratis van 12 tot 18 april. Van 12 tot 14 april is de snelweg open voor eenrichtingsverkeer richting Nakhon Ratchasima,  van 15 tot 18 april is het toegankelijk voor automobilisten die op weg zijn naar Bang Pa-in.

Ondertussen kunnen de auto’s van 12 tot 18 april gratis geparkeerd worden op Suvarnabhumi Airports Zone C om mensen die per vliegtuig reizen te vergemakkelijken.

Er wordt geschat dat meer dan 13,6 miljoen mensen naar Songkran zullen reizen en het Ministerie van Transport heeft meer voertuigen voor het openbaar vervoer beschikbaar gesteld om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft, zei Anucha.

 De Koninklijke Thaise politie gaat intussen door met haar “Leave your homes with the police”-plan, waarbij de politie ervoor zorgt dat terwijl mensen op reis zijn tijdens lange vakanties er zo min mogelijk ingebroken kan worden 

De mensen kunnen vanaf 8 april via de applicatie “OBS I Service” voor dit programma inschrijven.

“Premier Prayut Chan-o-cha heeft laten weten zich zorgen over de veiligheid van mensen tijdens Songkran te maken en heeft er bij automobilisten op aangedrongen om hun gezondheid te controleren voordat ze op een lange reis gaan.  Rijd nooit onder invloed van alcohol, wees extra voorzichtig en houd u altijd aan de verkeersregels”.

Automobilisten kunnen de hotline 1356 van het ministerie van Transport bellen om de verkeerssituatie te controleren en ongevallen te melden.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!