In de aanloop naar de “Seven Dangerous Days” in Thailand gratis keuringen voor voertuigen

BANGKOK:- Automobilisten kunnen hun auto tot eind deze maand gratis laten controleren in een campagne van het Department of Land Transport (DLT) voorafgaand aan de zogenaamde “Seven Dangerous Day” van het nieuwjaarsverkeer.

De actie ‘Gratis autocontrole voor veilig rijden’ loopt tot 31 december.

De nieuwjaars- en Songkran-feestdagen zijn de twee gevaarlijkste tijden van het jaar op Thaise wegen, met een hoog aantal ongevallen nu grote aantallen mensen naar hun geboorteplaats gaan om familieleden te bezoeken.  Tijdens de periode van zeven dagen komen elk jaar tussen de 300 en 400 mensen om het leven bij verkeersongevallen.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om de staat van uw voertuig te controleren voordat u een lange reis maakt om ongelukken te voorkomen, zo vertelde de directeur van het DLT, Khun Jirut Wisanjit gistermiddag.  “De afdeling voert daarom een ​​campagne met partners om automobilisten tot het einde van het jaar gratis autocontroles aan te bieden.”

Servicecentra met een banner “Gratis autocontrole voor veilig rijden” bieden gratis controles door ervaren monteurs op 20 items, waaronder het remsysteem, banden, motor, motoroliepeil, radiator, luchtfilter en verlichting.

Partners in deze campagne zijn onder meer de Thai Automotive Industry Association, Thailand Automotive Institute, Thai Motorcycle Enterprise Association en toonaangevende fabrikanten zoals Toyota, Honda, Nissan, Isuzu, Mitsubishi en MG.

Khun Jirut drong er ook bij automobilisten op aan om minstens acht uur te slapen voordat ze lange afstanden afleggen, en om te stoppen om uit te rusten in een veilige omgeving als ze zich moe voelen.

“Maar het belangrijkste blijft dat u geen alcohol gebruikt tijdens het rijden en u aan de verkeersregels houdt”, zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaise Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!