In augustus zoemen er elektrische veerboten door het Saen Saep-kanaal in Bangkok

~HET IS MUIS ALS MOER EEN STAART HEBBEN ZE ALLEMAAL~
(Ze lijken allemaal op elkaar)

BANGKOK:- Gisteren zijn er 12 elektrische veerboten in Bangkok tijdens een religieuze ceremonie gezegend, de boten zullen vanaf augustus het oostelijke uiteinde van het Saen Saep-kanaal in Bangkok gaan bevaren.

De plv. gouverneur van Bangkok, Sakoltee Phattiyakul, leidde de ceremoniële riten die de geest van de bootbewaker Mae Yanang inroepen toen de e-ferries een proefvaart maakten van de Wat Si Bun Rueang-pier in het Bang Kapi-district naar de Minburi District Office-pier in het Bang Bo-district, Samut Prakan.

Elke boot heeft 40 zitplaatsen en wordt aangedreven door zonnepanelen en batterijen.  De batterijen hebben 90-120 minuten nodig om zich op te laden en kunnen vervolgens 2-3 uur varen voordat ze bij pieren worden verwisseld wanneer ze leeg raken.

De Bangkok Metropolitan Administration zegt dat de boten minder golven zullen veroorzaken, minder lawaai zullen maken, milieuvriendelijk zullen zijn en geen afval zullen lozen langs hun 11 kilometer lange route.

De route heeft 12 haltes en is verbonden met de bestaande veerdienst naar het centrum van Bangkok bij de Wat Si Boon Rueang-pier.

De bouw van acht pieren is momenteel aan de gang en moet in augustus worden voltooid.  De e-veerdienst vaart van 5.30 uur tot 20.30 uur, behalve op feestdagen, wanneer deze van 06.00 uur tot 19.00 uur zal rijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!