18 pistolen van de Koninklijke Thaise politie op het internet aangeboden

~ALLE OGEN ZIJN OP KWATTA GERICHT~
(Betekent dat iemand in de schijnwerpers staat: iedereen kijkt naar deze persoon en wacht af wat hij of zij gaat doen

BANGKOK:- De Crime Suppression Division (CSD) meldde gisteren dat er 18 wapens van politiebureaus in het hele land in beslag waren genomen, welke door een wapenhandelbende op het internet te koop waren aangeboden.

De medewerkers van het CSD vielen vorig week bij vermoedelijke leden van de bende hun huis binnen, de bende opereerde in Bangkok, Samut Prakan, Ratchaburi, Songkhla en elders –. Ze namen tijdens de invallen 154 vuurwapens in beslag, waaronder pistolen en geweren, plus 14 explosieven en duizenden munitie.

Onder de in beslag genomen vuurwapens bevonden zich 18 Smith & Wesson-, Sig Sauer- en Glock-pistolen met het schildsymbool van de Royal Thai Police (RTP).  De pistolen droegen ook markeringen die het politiebureau identificeerden waaruit ze waren getrokken.

Vijf van de wapens waren afkomstig van het politiebureau van Thammasala en vijf van het politiebureau van Lak Song, beide in het westen van Bangkok.

De anderen pistolen waren afkomstig van Nakhon Pathom Provincial Police Investigation Division (2), Phutthamonthon Police Station in dezelfde provincie (2), Bang Sao Thong Police Station in Samut Prakan (1), en Krathum Baen (1) en Khok Kham (1) politie  stations in Samut Sakhon.  Een van de RTP-pistolen wordt nog onderzocht.

De CSD gelooft dat politieagenten de wapens uit de politiebureau hadden meegenomen om deze bij pandjeshuizen in pand te geven om hun financiële nood te verlichten, de pandjeshuizen werkten op hun beurt met de wapenhandelaren.  De CSD ontdekte de pistolen op het internet voordat ze konden worden verkocht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!