In 2023 kunnen er in Thailand bijna 100 miljoen condooms  voor 30 Baht per stuk aan houders van de “gold card” verstrekt worden 

BANGKOK:- De nationale gezondheidsdienst van Thailand heeft dit jaar bijna 100 miljoen condooms klaarliggen voor de distributie aan houders van 30-baht universele zorgkaarten, ook wel “gold cards” geheten.

Dr. Chadet Thammathat-Aree, de secretaris-generaal van het NHSO, vertelde dat de condooms – samen met glijgel – vanaf 1 februari via de Paotang-applicatie zullen worden verspreid. 

Hij zei dat de NHSO condooms beschouwt als een effectief hulpmiddel tegen ongewenste zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen zoals syfilis, eierstokkanker door humaan papillomavirus (HPV), gonorroe, chlamydia en aids. 

Voor het jaar 2023 heeft de NHSO aanvankelijk 94.566.600 condooms klaargemaakt, samen met glijgel, voor houder van de 30-baht universele kaart, ook wel bekend als de gouden kaarthouders, van reproductieve leeftijd. De condooms zijn verkrijgbaar in vier maten: 49, 52, 54 en 56 millimeter. 

Gebruikers van de universele kaart, ook wel de gold card genoemd, hebben vanaf 1 februari recht op 10 condooms per week. Ze kunnen zich registreren op de Paotang-smartphone-applicatie om de condooms te ontvangen bij aangewezen drogisterijen, gemeenschapsklinieken en door de staat gerunde gezondheidskantoren.

Ze kunnen zich registreren op de Paotang-smartphone-applicatie om de condooms bij aangewezen drogisterijen, gemeenschapsklinieken en door de staat gerunde gezondheidskantoren. 

Degenen zonder smartphone kunnen een Thaise nationale identiteitskaart gebruiken om zich te registreren voor de condooms bij aangewezen servicepunten. De NHSO werkt ook samen met de private en publieke sector om op verschillende locaties automatische dispensers te plaatsen om condoomlevering te vergemakkelijken voor gold card-houders die het niet prettig vinden om naar de aangewezen servicepunten te gaan. 

“In de eerste fase zullen er op drie plaatsen in Pattaya, Chonburi, automatische condoomautomaten worden geïnstalleerd voor onderhoud vanaf 14 februari, Valentijnsdag. Daarna zullen er meer worden geïnstalleerd in andere delen van het land,” aldus dr. Chadet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Varuth Hirunyatheb 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!