Illegale kampeerders in Khuean Srinagarindra National Park riskeren boetes en gevangenisstraf

KANCHANABURI:- Het zonder toestemming kamperen op de eilanden, eilandjes en gebieden rond de oevers van het Khuean Srinagarindra-reservoir in Kanchanaburi is ten strengste verboden, zo waarschuwde het Khuean Srinagarindra National Park op zijn Facebook-pagina.

“Er zijn meldingen binnengekomen van mensen die rond het stuwmeer kampeerden zonder toestemming van het nationale park”, aldus de aankondiging.

“De meesten van hen gebruiken draagbare “krampeertentjes”, terwijl sommigen recreatieve voertuigen en zelfs boten gebruiken om de nacht door te brengen in het park.  Dergelijke acties zijn in strijd met de nationale Thaise parkwet en kunnen worden bestraft met een boete tot 100.000 Baht.

“In het geval van het betreden van een nationaal park voor persoonlijk gewin, kan de straf oplopen tot een boete van 200.000 Baht of twee jaar gevangenisstraf, of een combinatie beide”, aldus de aankondiging.

Het park voegde eraan toe dat het overweegt om raft-resortdiensten op het stuwmeer toe te staan.  Maar deze exploitanten moeten zich registreren bij het parkkantoor en voldoen aan veiligheids- en milieunormen.  Het plan is echter nog in voorbereiding.

Neem contact op met tel 034 -540316 of 092-482-1564 om ongeoorloofd kamperen of verboden terrein te melden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!