Illegaal vermogen van de volwassen kinderen van junta-leider van Myanmar in Bangkok gevonden

BANGKOK:- Thaise functionarissen hebben bezittingen gevonden van de volwassen kinderen van het hoofd van de junta in Myanmar tijdens een inval in het huis in Bangkok van een magnaat uit Myanmar die wordt beschuldigd van drugshandel en het witwassen van geld, volgens een officieel rapport en verklaringen van twee bekende personen.

Er werden eigendomsbewijzen en spaarboekjes van de dochter en zoon van senior generaal Min Aung Hlaing gevonden in het huis van Tun Min Latt, 53, toen hij afgelopen september samen met drie Thaise staatsburgers werd gearresteerd op beschuldiging van drugshandel en samenzwering van witwassen.

Tun Min Latt, die belangen heeft in hotels, energie en mijnbouw, is een nauwe bondgenoot van Min Aung Hlaing, die de democratisch gekozen regering in februari 2021 afzette, vertelden drie bronnen die bekend zijn met de zaak vorig jaar aan Reuters.

Tun Min Latt zit momenteel in hechtenis;  zijn advocaat was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens de twee mensen die bekend zijn met de zaak, worden de twee kinderen van Min Aung Hlaing niet bedreigd met juridische stappen over de activa. Ze voegden eraan toe dat de Thaise autoriteiten ze niet relevant achtten voor het onderzoek naar Tun Min Latt.

 Min Aung Hlaing’s zoon Aung Pyae Sone en dochter Khin Thiri Thet Mon, die samen met hun vader werden gesanctioneerd door de Verenigde Staten en Canada, reageerden niet op vragen van Reuters.

De vondst van de documenten duidt op nauwe banden tussen Tun Min Latt en de familie van het hoofd van de junta in Myanmar.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Reuters 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!