De Nationale politie van Thailand was slimme drugssmokkelaars een slag voor

THAILAND:-In Samut Prakan en Bangkok zijn gisteren en eergisteren grote hoeveelheden heroïne en crystal methamphetamine in beslag genomen, klaar om uit Thailand gesmokkeld te worden. 

Khun Wichai Chaimongkol, secretaris-generaal van het Bureau van de Raad van toezicht op verdovende middelen, het ONCB, dat de inbeslagname van heroïne plaatsvond tijdens een uitgebreide operatie nadat de Task Force beveiliging zeehaven, het SITF, maandag ongeveer 51 kilo crystal meth of ijs in beslag had genomen, welke was verborgen in een zending tapijten die vanuit de haven van Bangkok naar Hong Kong moest worden verstuurd. De zending werd verzonden vanuit een huis in Samut Prakan, dat al enige tijd door het ONCB nauwlettend in de gaten gehouden werd.

Afgelopen maandag zo om en nabij 18:30 uur werd een Chinese man, later geïdentificeerd als Yong Ming Shi, gezien die het huis verliet met twee zwarte rugzakken. Hij werd aangehouden voor verhoor. De twee rugzakken bevatten 13 kg heroïne, verborgen in met plastic omhulde brochures voor een woningbouwproject. 

De politie doorzocht het huis en vond 21 gram crystal meth en in totaal 35 kilo heroïne in plastic zakken die rond de schachten van paraplu’s waren gewikkeld, samen met veel verpakkingsmateriaal. Ambtenaren doorzochten vervolgens het appartement van de Chinese verdachte in de wijk Huay Khwang in Bangkok en vonden en namen 500.000 baht contant geld en een bankboekje met daarop 256.076 baht aan deposito’s voor verder onderzoek. 

Rond 22.30 uur werd een Thaise man, alleen geïdentificeerd als Navamin, aangehouden toen hij op een motorfiets bij het huis in Samut Prakan aankwam. Onderzoekers beweerden dat hij betrokken was bij illegale drugstransporten. 

Bij een huiszoeking op dinsdag in de wijk Prawet in Bangkok werd ongeveer 30 kg heroïne gevonden, verborgen in dozen met hondenplassen. In totaal resulteerde de huiszoeking op de drie locaties na de eerste crystal meth-buste in de inbeslagname van 78 kg heroïne, 21 g ijs, 500.000 baht contant geld, 256.076 baht aan bankdeposito’s en een motorfiets ter waarde van ongeveer 100.000 baht, aldus de secretaris-generaal van het ONCB.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Sutthiwit Chayutworakan
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!