Hunne Majesteiten maakte gisteren hun verdiensten op Makha Bucha dag in de hoofdstad Bangkok

~ERGENS AAN MOETEN GELOVEN~
(Of iemand wil of niet, het moet toch gebeuren)

BANGKOK:- Zijne Majesteit de Koning verrichtte gisteravond een religieuze ceremonie om verdiensten te maken op Makha Bucha dag in Wat Phra Si Rattana Satsadaram (Tempel van de Smaragdgroene Boeddha) in de wijk Phra Nakhon in Bangkok.

Hij werd vergezeld door Hare Majesteit Koningin Suthida Bajrasudhabimalalakshana, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Sirivannavari Nariratana Rajakanya en Chao Khun Phra Sineenat Bilaskalayani.

Hunne Majesteiten doneerden ook handontsmettingsmiddelen en drinkwater aan het publiek dat de ceremonie op vrijdag bijwoonde.  Het ministerie van Volksgezondheid zette controleposten in bij de ingang van de ceremonieplaats om de verspreiding van Covid19 virus te voorkomen.

Makha Bucha dag herdenkt de vergadering van 1250 verlichte monniken (arhat), een religieuze bijeenkomst die meer dan 2500 jaar geleden plaatsvond.  Alle monniken, die persoonlijk door Boeddha waren aangesteld, ontmoetten elkaar spontaan, zonder voorafgaande planning, onder de eerste volle maan van maart (de maand Makha).

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!