Hulpdiensten in Centraal-Thailand proberen vandaag enkele auto’s te bergen na het instorten van de rivieroever van de Chao Phraya-rivier

CHAI NAT:- Na de instorten an de rivieroever van gisteren in Chai Nat hebben de autoriteiten vier motorfietsen uit de Chao Phraya-rivier geborgen, maar wachten vandaag op zware machines om bomen te verwijderen die het bergen van de in het water gelegen auto’s vergemakkelijken.

De camerabeelden, gericht op het voorterrein van de  Wat Thammamool Worawihan, gelegen in het Mueang Chai Nat-district, legden het precieze moment vast waarop de rivieroever bezweek. De beelden laten een aanvankelijk luid krakend geluid zien, gevolgd door het instorten van de rivieroever en het aangrenzende parkeerterrein, wat aanzienlijke opschudding veroorzaakte en de nabijgelegen school alarmeerde.

Iets meer dan een minuut later zorgde een tweede instorting ervoor dat bomen en een schoolparkeerplaats in de rivier terechtkwamen. Dit incident had tot gevolg dat drie auto’s en elf motorfietsen, eigendom van leraren, studenten, conciërges en koks, in de Chao Phraya-rivier terechtkwamen.

Uit onderzoek is gebleken dat de instorting van de rivieroever zich uitstrekte over een lengte van meer dan 60 meter en tot 30 meter landinwaarts vanaf de rivier. Een monniksverblijf van de tempel en een parkeergarage van een school werden weggevaagd. Tot de getroffen voertuigen behoren onder meer de auto’s van drie leraren, vijf motorfietsen van het schoolpersoneel, de fietsen van zes studenten en drie drijvende steigers voor de tempel.

De beelden laten een aanvankelijk luid krakend geluid zien, gevolgd door het instorten van de rivieroever en het aangrenzende parkeerterrein, wat aanzienlijke opschudding veroorzaakte en de nabijgelegen school alarmeerde.

Reddingsteams van Stichting Ruamkatanyu doorzochten gistermiddag het acht meter diepe water. Ze slaagden erin vier motorfietsen te bergen, maar ondervonden problemen bij het omhoog halen van de auto’s omdat onder water staande bomen de toegang blokkeerden. Er zijn boeien geplaatst om de locaties te markeren, in afwachting van de aankomst van een schip van de Marineafdeling en een kraan van de Irrigatieafdeling om de obstakels te verwijderen voordat de berging van de auto kan plaatsvinden.

Hoewel de weg nabij de instortingslocatie intact en operationeel blijft, op 4-5 meter afstand van de instortingsrand, adviseren de autoriteiten het publiek om tijdelijk alternatieve routes te gebruiken. Tijdens de bergingswerkzaamheden is het weggedeelte nabij het terrein vanwege de veiligheid tijdelijk afgesloten.

Bewoners en pendelaars wordt geadviseerd om updates te volgen en officiële aanwijzingen op te volgen om de veiligheid te garanderen en vlotte hersteloperaties te vergemakkelijken. 

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: TNA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!