Huidige Thaise premier gaat politiek advies in winnen bij de voormalige premier Thaksin

BANGKOK:- De Thaise premier en minister van Financiën hebben hebben een verhit debat over zijn nieuwe voornemen om bij zijn vrijlating uit de gevangenis advies in te winnen bij de voormalige premier Thaksin Shinawatra.

Khun Srettha Thavisin onthulde in een interview met Bloomberg Television dat hij het politieke advies van Thaksin waardeert en hem beschrijft als de populairste premier van het land. Daarom zou het onverstandig van mij zijn om zijn mening niet te vragen.

Deze verklaring heeft echter gemengde reacties opgeleverd in het Parlement. Senator Somchai Sawangkarn uitte duidelijk zijn zorgen over de mogelijke gevolgen van het hebben van Thaksin als adviseur.

Hoewel hij de bijdragen van Thaksin uit het verleden erkende, herinnerde Somchai aan de veroordeling van Thaksin in drie zaken, wat resulteerde in een totale gevangenisstraf van acht jaar, later teruggebracht tot één jaar vanwege een koninklijk pardon. Hij benadrukte ook de aanhoudende speculaties over de gezondheid van Thaksin, die al meer dan een maand in het politieziekenhuis ligt.

Khun Somchai verklaarde verder dat het te snel is om te besluiten Thaksin als adviseur te benoemen, omdat de zaak het vertrouwen in gerechtelijke procedures zal ondermijnen. Hij drong erop aan dat Thaksin zijn gevangenisstraf van een jaar zou moeten uitzitten en waarschuwde voor mogelijke burgerlijke onrust als hij voortijdig wordt vrijgelaten.

De Senaatscommissie voor Politieke Ontwikkeling en Publieke Participatie zal komende morgen bijeenkomen en relevante functionarissen, zoals de permanente secretaris van het Ministerie van Justitie, de directeur-generaal van de Correctiesafdeling en vertegenwoordigers van de Koninklijke Thaise Politie, uitnodigen om de medische toestand van Thaksin te bespreken.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!