Horti Asia 2022: Thailand ontdekt cannabis en tomaten vooral voor toeristen

BANGKOK:- Afgelopen week vond de Horti Asia plaats in Bangkok, Thailand. Het was inmiddels de 7e editie van deze internationale beurs voor groente- en fruitteelt, sierteelt en verwerkingstechnologie. Het merendeel van de bezoekers kwam uit Thailand, maar het aantal geïnteresseerden uit India, Vietnam en Maleisië liet duidelijk zien dat Zuidoost-Azië op zoek is naar kennis en technologie om de tuinbouwsector te ontwikkelen.

De coronapandemie heeft de ontwikkelingen in de regio vertraagd, aangezien de marktvraag vaak werd gestimuleerd door toeristen. Ook veel regeringen hebben steunmaatregelen voor de sector moeten uitstellen vanwege Covid-19. Daarnaast werden de marktontwikkelingen beïnvloed door hoge prijzen voor kasprojecten en machines en door een lastige logistieke situatie.

Vietnam was deze editie het officiële partnerland. Vietnam is een populaire markt in Zuidoost-Azië: er is een groeiende vraag naar veilig geteelde groenten en er zijn exportmogelijkheden. De tuinbouwsector in het land en daarmee ook de vraag naar kennis en technieken blijven groeien door overheidssteun, de agrarische achtergrond van Vietnam en de vele beschikbare arbeidskrachten.

In Thailand komen deze ontwikkelingen iets trager tot stand, hoewel de meloenenmarkt er aantrekt en er kasprojecten worden ontwikkeld voor Aziatische groenten. In tegenstelling tot de verwachtingen worden eerder westerse gewassen zoals tomaten, komkommers of paprika’s niet opgepikt door de lokale markt. Ze worden vooral op kleinere schaal geteeld voor de toeristen. 

Tegelijkertijd is er een zeer waardevol gewas dat veel aandacht trekt in Thailand: cannabis. Sinds de legalisatie is de aandacht voor de cannabismarkt enorm toegenomen. De sector ontwikkelt zich snel en men kan er spreken van een stormloop, die lijkt op de start van de cannabismarkt in de VS en Canada.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: groentennieuws
Content: redactie 
Bron: groentennieuws.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!