Hoofdcommissaris van de Thaise recherche geeft een update omtrent de gestikte drugsverdachte in Nakhon Sawan

NAKHON SAWAN:- Het plv. hoofd van de nationale politie, rechercheur Suchart Teerasawat, heeft een speciaal ingestelde commissie  ingelicht over de rechtszaak tegen Thitisan Utthanaphon alias Joe Ferrari. De voormalige politiechef van Nakhon Sawan is de hoofdverdachte in een onderzoek naar de vermeende moord op een man tijdens zijn hechtenis.  Khun Thitisan en 6 van zijn collega’s zijn gearresteerd nadat videobeelden van drugsverdachte Chiraphong Thanapat die werden gemarteld terwijl ze door de politie werden ondervraagd, viraal over het internet gingen.

Thitisan wordt beschuldigd van het plaatsen van maximaal 6 plastic zakken over het hoofd van de 24-jarige.  Op de videobeelden is te zien dat de man heftig worstelde voordat hij bewusteloos valt.  De beelden veroorzaakten landelijke verontwaardiging, waarbij premier Prayut Chan-o-cha opdracht gaf tot een onderzoek naar de dood van de man.

Volgens Suchart is uit een voorlopig onderzoek gebleken dat de arrestatie van Chiraphong in een de zgn. undercover operatie rechtmatig was.  Waar het echter allemaal mis ging en wat er daarna gebeurde wordt nu zwaar onderzocht.

Suchart verklaarde dat toen Thitisan de verdachte naar het ziekenhuis bracht, hij medische hulpverleners vertelde dat de verdachte man, khun Chiraphong het bewustzijn had verloren terwijl hij werd gearresteerd.  Uit autopsie blijkt echter dat hij door verstikking om het leven is gekomen.  Khun Suchart zegt dat Thitisan wordt beschuldigd van het verstrekken van valse informatie aan de politie, maar voegt eraan toe dat er géén onomstotelijk bewijs is dat de voormalige hoofdcommissaris geld van de man probeerde af te persen voordat hij kwam te overlijden 

Na zijn overgave aan de politie mocht Thitisan met de media spreken en telefonisch vragen beantwoorden.  Tijdens wat in wezen neerkwam op een persconferentie, gaf de verdachte toe dat hij plastic zakken over het hoofd van de verdachte had geplaatst, maar hield vol dat hij hem niet probeerde om te kopen.  Er zijn beweringen dat Thitisan 2 miljoen baht van de man eiste.  Naast de nieuwe aanklacht wegens meineed, zijn de voormalige politiechef en zes andere agenten aangeklaagd voor misdrijf, dwang, moord en marteling.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Arnun Chonmahatrakool 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!