Hoofd van de afdeling natuurlijke hulpbronnen van Mukdahan gearresteerd wegens illegale houtkap

~LIEVER EEN DIEF AAN MIJN KLINK DAN EEN LUISTERVINK~(Liever hebben dat een dief aan de deurklink morrelt dan dat er iemand aan de deur staat te luisteren)

MUKDAHAN:- Het afdelingshoofd van het Natural Resources and Environment Office van Mukdahan werd gisteren betrapt op het eisen van smeergeld van 2 miljoen baht voor de teruggave van een gesmokkeld Siamees Palissanderhout, zo verklaarde de politie.

Khun Suradech Akkarach werd samen met een vermeende handlanger, Kochaphan Saengwirun, gearresteerd tijdens een ontmoeting met een Laotiaanse houthandelaar in een koffieshop in de buurt van het Mukdahan Provincial Natural Resources and Environment Office.  

In 2006 werd een voorraad Siam-palissander (payung-hout) vanuit Laos de noordelijke grensprovincie binnengesmokkeld, zo verklaarde kolonel Natthanawit Sitthapirom, hoofdinspecteur bij de anticorruptie divisie.

Tijdens de ontmoeting in de koffieshop was de politie undercover aanwezig nadat ze door een anoniem iemand waren getipt. In de gelegenheid speelde de politie voor luistervink en hoorde van de hoed en de rand over de vermeende illegale houtkap.

 “Khun Suradech werd beschuldigd van omkoping en het niet naleven van zijn plicht, terwijl Kochaphan werd beschuldigd van medeplichtigheid aan omkoping,” aldus kolonel Natthanawit.

Cheewapap Cheewatham, adjunct-directeur-generaal bij het Royal Forest Department, voegde eraan toe dat Suradech mogelijk uit overheidsdienst wordt ontslagen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!