De regering van Thailand overweegt om een ASEAN-bod op het WK voetbal 2034 te doen

~GOED BEGONNEN IS HALF GEWONNEN~
(Een goed begin is het halve werk)

BANGKOK:- Het Thaise kabinet keurde deze week de vorming van een commissie goed om een ​​aanvraag van ASEAN-landen om het WK voetbal in 2034 te organiseren in overweging te nemen.  

Volgens de plv. woordvoerster van de regering, Traisuree Taisaranakul, zal een technisch werkteam voorstellen uitwerken over hoe elk lid van het regionale blok zijn steentje kan bijdragen bij het organiseren van één van ’s werelds grootste sportevenementen.  

Thailand zou daarbij ook verantwoordelijk moeten zijn voor het voorbereiden van de aanvraag en het indienen ervan bij de wereldvoetbalbond FIFA in 2026.  

Andere ASEAN-landen zoals Indonesië, Maleisië en Singapore krijgen verschillende ondersteunende taken, evenals de ASEAN Football Federation.  

Het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport zou fungeren als het centrale aanspreekpunt voor de aanvraag en coördineren met andere agentschappen, en de financiële haalbaarheid onderzoeken van de regio als gastheer van het evenement. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: ThaiVisa 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!