Hoofd Nationale Parken in Thailand opgepakt wegens beschuldigingen van omkoping

BANGKOK:- Het hoofd van de Thaise Nationale parken is gisteren gearresteerd, juist op het moment dat hij de beste wensen ontving van andere functionarissen op zijn kantoor in Bangkok. De man is op beschuldiging van het eisen van steekpenningen en misdrijven in functie opgepakt.

De beschuldigde directeur van de nationale parken, Khun Rutchada Suriyakul Na Ayutya, was totaal overrompeld toen een team politieagenten zijn kantoor binnenstormde in het Sueb Nakhasathien-gebouw van de afdeling in de wijk Chatuchak in Bangkok.

Khun Rutchada ontving net nieuwjaarswensen van andere afdelingshoofden en hoge functionarissen toen de politie binnenmarcheerde en hem meenam naar de beschuldigingen van het vragen of aannemen van steekpenningen of andere ongeoorloofde voordelen voor persoonlijk gewin, misbruik van zijn autoriteit en misdrijven in zijn functie.

De arrestatie was ingegeven door een klacht van Khun Chaiwat Limlikit-aksorn, voormalig hoofd van Kaeng Krachan National Park in de provincie Phetchaburi, die Rutchada ervan beschuldigde ambtenaren die weigerden hem 500,000 smeergeld baht te betalen, subiet over te plaatsen naar posities ver van hun thuisprovincie.

Bij het doorzoeken van het kantoor van de verdachte vond de politie een stapel van 5 miljoen baht in contanten en bewaarde het als bewijsmateriaal.

Khun Chaiwat beweerde ook dat Rutchada 18.5% van de budgetten had verduisterd die waren toegewezen aan nationale parken en natuurreservaten, en 30% van de budgetten die werden ontvangen door bosbrandpreventie-eenheden.

De directeur blijft voorlopig achter de tralies op het politiebureau zitten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Thaise Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!