Hongerige apen nemen een stad in de Isaan in, plunderen huizen en zwerven gevaarlijk over weg 

AMNAT CHAROEN:- Hongerige apen zorgen voor problemen voor inwoners van de noordoostelijke provincie Amnat Charoen.  Niet honderden, maar duizenden apen zijn van een nabijgelegen bos naar de woonwijk verhuisd op zoek naar voedsel, vele huizen wroeten geplunderd en de wegen opgegaan, waar sommigen van de apen door tegemoetkomende auto’s worden aangereden.

Bewoners in het Pana-district vertelde tegen de Thaise media dat ongeveer 2.000 tot 3.000 apen uit het Don Chao Puta Forest Park naar de stad gekomen waren om naar voedsel te zoeken. De voedselbronnen in het bos waren schaars door het warme weer en er was niet genoeg voedsel bij de tempels in het park.

De apen trokken de stad in in zes verschillende groepen met 300 tot 400 apen in elke groep.  De apen vielen huizen, ziekenhuizen en scholen binnen op zoek naar voedsel.  Velen zwierven ook de weg op en rapporten zeggen dat apen bijna elke dag door auto’s worden aangereden.

Bewoners hebben de lokale autoriteiten gevraagd om het probleem op te lossen.  Sommigen zeggen dat ze graag een verkeersbord zouden zien opgehangen om bestuurders te waarschuwen hun snelheid te verminderen en op te passen voor de apen.  

Sommige bewoners zeggen ook dat er meer voedsel aan de apen moet worden verstrekt om te voorkomen dat ze de huizen plunderen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost- Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!