Honderden ouderen opgelicht door leraren – Covid-19 uitkeringen verdwenen in eigen zak

~ZIJN ZEGEL AAN IETS HECHTEN~
(Ergens goedkeuring aan geven)

KHON KAEN:- In totaal zijn 697 mensen in het Nong Rua-district, van wie de meesten ouderen, het slachtoffer geworden van fraude, gepleegd door drie leraren die overheidsuitkeringen voor getroffenen van de Covid-19 maatregelen aanvroegen en in hun eigen zak stopten.

Onder de slachtoffers zijn 500 inwoners uit Ban Yang en 197 uit Ban Nong Phue, beiden gelegen in het district Nong Rua.

Ze verzamelden zich dinsdagochtend in het stadhuis van Ban Yang Kham om gezamenlijk een petitie te ondertekenen en te overhandigen aan het Damrongtham Center.

Ze verklaarden dat ze ieder 200 baht hadden gekregen van drie leraren, slechts geïdentificeerd als Khru Or, Khru Dieo en Khru Phi, die in ruil daarvoor kopieën maakten van hun identiteitskaart. Ze namen het geld aan zonder eigenlijk te weten waarvoor het was bedoeld.

Ze hoorden pas later dat hun identiteitskaarten waarschijnlijk zijn gebruikt om de slachtoffers aan te melden voor de Kon La Krueng-bijdrage van de overheid en de toeristische stimuleringscampagne die bekend staat als ‘Rao Tiew Duay Kan’ (We Travel Together).

Chaiporn Artmontree, het subdistrictshoofd (kamnan in Thai), zei dat het districtshoofd hem had verteld om dorpelingen in zijn gebied te vragen of ze 200 baht wilden ontvangen voor een kopie van hun identiteitskaart, vergelijkbaar met de benadering door de drie van slachtoffers in het district Ban Fang.

Hij ontdekte vervolgens dat 500 dorpelingen in tambon Yang Kham hetzelfde aanbod hadden ontvangen. Hij raadde hen aan een klacht in te dienen bij het Damrongtham Centre in Nong Rua. Pol-kolonel Popkorn Kawinyothin, de politiechef van Nong Rua, meldde dinsdag eveneens dat 197 personen in Tambon Nong Phue waren benaderd met hetzelfde aanbod.

De meesten van hen waren ouderen en waren onbekend met het gebruik van smartphones, zei de heer Chaiporn.

Drie leraren werden beschuldigd van betrokkenheid bij de frauduleuze praktijken.

“Het onderzoek wordt momenteel afgerond en zou woensdag beschikbaar moeten zijn”, aldus Chaiporn.

De gouverneur van Khon Kaen, Somsak Jangtrakul, zei dat hij de plaatsvervangend Gouverneur naar het district had gestuurd en verwachtte woensdag een volledig rapport over de kwestie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Foto: gedupeerde inwoners uit Nong Rua dienden dinsdag gezamenlijk een klacht in N.A.V. de fraude.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!