Hier enkele tips om te voorkomen dat u zo’n miserabele expat wordt, die ik hier in Thailand heb leren kennen!

 ~HOE HOORT HET EIGENLIJK?~
(Hedendaagse fatsoensnormen, nee niet van Amy Groskamp-Ten Have, maar van Olleke Bolleke in Thailand)

THAILAND:- Sinds ik dit blog heb, is bij mij de roze bril van de neus gevallen, niet zo zeer inzake het wonderlijke Thailand, maar wel over het gedrag en attitude van mijn medelanders. 

Vaak expats die in hun vaderland weinig tot niets hebben voorgesteld en hier in het land van de glimlach, menen alles te kunnen te doen en te zeggen. Vaak ook nog eens ondernemers die met hun grote mond denken, alles en iedereen te kunnen imponeren.

Nu, laat ik u vertellen dat de thais zich niet snel laten afblaffen, voordat deze “welgestelde” medelanders er erg in hebben, zal het lachen hun vergaan oftewel hun karma zal hen inhalen.

Maar toch hier 10 welwillende tips, waar in u uw leven onder de Thaise zon zo prettig mogelijk kunt maken.

1. Word lid van de Facebook-groep “Farang Can Understand Thai Culture” en lees enkele berichten https://www.facebook.com/groups/thai.and.western.culture/

2. Doe mee met “Farang Can Learn Thai Language” en ga op weg om Thais te leren. https://www.facebook.com/groups/faranglearnthai/

3. Lees “The Way Thais Lead” een diep inzicht in Face.

4. Lees “Thailand Fever” (het is een beetje gedateerd, maar nog steeds van toepassing)

5. Focus u op positieve mensen in uw directe omgeving.  Mensen met hobby’s, banen, interesses of studeren, hebben de neiging om zich op andere dingen te concentreren in plaats van op hun problemen of de problemen van de stad of sociale problemen.  Alle “azijnzeikers” zijn veelal blut en vervelen zich zonder zin in het leven.

6. Probeer wat Thaise vrienden te maken, u zult merken dat hun vriendschap nader aan het hart ligt, dan waar wij mee opgevoed zijn.

7. Zorg dat u genoeg geld hebt om de rekeningen te betalen en over wat zakgeld beschikt.

8. Ga met positieve mensen om, mensen die een ritme in het leven hebben.

9. Zorg dat u niet veel vrije tijd hebt

10. Zorg dat u niet zo betrokken bij lokale FB-groepen raakt, of dat u hier betrokken bent bij de politiek, veel groepen zijn best okay, maar als je er 8 uur per dag in rond bazuint, beginnen de lezers je te absorberen en plotseling ben je bij allerlei akkevietjes betrokken.

Ik zou willen besluiten met te schrijven, doe wat met het bovenstaande en u krijgt ………

,,🌞❤️DE TIJD VAN UW LEVEN❤️🌞”

Olleke Bolleke in Thailand

2 gedachten aan “Hier enkele tips om te voorkomen dat u zo’n miserabele expat wordt, die ik hier in Thailand heb leren kennen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!