Het zweten in de hitte bij het immigratiekantoor in Jomtien behoort binnenkort tot het verleden

PATTAYA:- Als onderdeel van een ingrijpend renovatie programma zal het Immigratiehoofdkwartier van Chonburi in Jomtien binnenkort koel comfort bieden aan de wachtende buitenlanders. Een deel van de voorste parkeerplaats wordt momenteel omgebouwd tot een geklimatiseerde en hittebestendige ruimte, dit ter vervanging van de huidige wachtruimtes op stoelen onder luifels en dekzeilen.

In een tweede fase wordt ook het resterende deel van de parkeergarage omgebouwd tot een geklimatiseerde serviceplaats voor bijzondere functies zoals adresregistratie en rapportage. 

Kolonel, sinds februari vorig jaar hoofd van de lokale immigratiedienst Chonburi, vertelde tegen de burgemeester van Pattaya, Khun Poramet Ngampichet, dat hij zich bewust was van de noodzaak om de immigratiediensten van de stad te stroomlijnen.

In het verleden was het immigratiekantoor van de stad op verschillende locaties gehuisvest voordat het ongeveer 20 jaar geleden verhuisde naar het huidige gebouw aan Jomtien Beach Road. De toename van het aantal toeristen en buitenlanders, evenals de toenemende eis van de Thaise regering dat alle bezoekers regelmatig hun adres opgeven, hebben in bepaalde tijden van het jaar geleid tot overbevolking. Onlangs hebben sommige bezoekers geklaagd over de zinderende hitte en uitputting.

Verbeteringen die de afgelopen maanden al zijn doorgevoerd, zijn onder meer immigratiepersoneel buiten het hoofdgebouw om klanten te helpen en formulieren uit te delen, 200 stoelen om in de rij te staan ​​te vervangen en kaartdistributie om overbevolking te voorkomen. 

Om de druk van de ketel te nemen is in 2018 de registratie van migrerende werknemers uit Myanmar, Cambodja en Laos verplaatst naar het Foreign Workers Service Station, dat zich naast het Immigration Building bevindt.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!