Het zonne-energieproject op de Sirindhorn-dam gaat in bedrijf

~DAT ZAL MET VLAG EN WIMPEL SLAGEN~
(Met een zeer goede beoordeling slagen)

UBON RATCHATHANI:- Het hybride zonne-energieproject op de Sirindhorn Dam is ontworpen als een nieuw herkenningspunt voor hernieuwbare energiebronnen en is bedoeld om de economie van de provincie een boost te geven.  

Volgens de gouverneur van de provincie Ubon Ratchathani, Khun Sarit Witoon zal de drijvende zonne-hybride ook toeristen gaan aantrekken.  

De constructie past in het ontwikkelingsplan van de provincie, dat gericht is op het creëren van milieuvriendelijke economische en sociale groei.  

De directeur van de provinciale elektriciteitsmaatschappij, Khun Boonyanit Wongrukmit vertelde dat het hybride project van 45 megawatt met drijvende zonnecellen het eerste in zijn soort in Thailand is.

De dam zou elektriciteit opwekken uit zonne-energie en waterkracht om het probleem van onveilige elektriciteit uit een hernieuwbare bron op te lossen.  Het zonne-energieproject staat gepland om in juni online te gaan. 

Ondertussen heeft PEA heeft souvenirwinkels laten bouwen, fietsverhuur mogelijkheden opgezet, checkpoints voor toeristenbussen en raften bij de dam voor toeristen geplaatst. Het doel is om banen te creëren en inkomen te genereren voor de dorpelingen.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!