Het Wan Lai feest van Pattaya, versjteerd door diefstal: veel toeristen op de Beach Road bestolen

PATTAYA:- De lokale media van Pattaya publiceerde dat veel Thaise en buitenlandse toeristen aangifte hebben gedaan bij de politie nadat hun bezittingen waren gestolen tijdens Wan Lai Pattaya 2024 op Pattaya Beach.

Volgens de politierapporten hebben naar verluidt ten minste twintig personen, zowel Thais als buitenlanders, aangifte gedaan bij de politie met het verzoek hen te helpen bij het opsporen van verdachten die naar verluidt hun bezittingen hadden gestolen tijdens Wan Lai Pattaya.

De slachtoffers verloren hun contant geld, smartphones, creditcards en belangrijke documentatie. Velen klaagden ook over de veiligheidsmaatregelen die voor toeristen waren getroffen, ondanks dat politieagenten in uniform en undercover de taak hadden om toezicht te houden op de veiligheid van de toeristen, aldus het politierapport.

In veel van de gevallen hadden zakkenrollers en dieven de touwtjes van de beschermende waterzakken van toeristen doorgesneden en zelfs zelf in de tassen gesneden, waarbij ze de bezittingen van de nietsvermoedende slachtoffers meenamen, die meestal werden afgeleid door een andere verdachte die met de dieven samenwerkte.

De slachtoffers vroegen de politie om de verdachten snel te vinden en juridische stappen tegen de dieven te ondernemen, omdat dit niet alleen een negatieve invloed had op de beelden van Pattaya en het nationale toerisme, maar veel buitenlanders ook hun belangrijke documentatie verloren.

De politie van Pattaya beloofde ondertussen de zaken te zullen onderzoeken, maar verklaarde ook dat het beschermen van iemands waardevolle spullen bij zichzelf begint en dat toeristen hun bezittingen goed moeten beveiligen, geen grote hoeveelheden sieraden of contant geld moeten laten zien, en voorzichtig moeten zijn met vreemden die dichterbij komen, hen aanraken of zelfs knuffelen.

Zakkenrollers die tijdens grote festivals in grote menigten aan het werk zijn, zijn al jaren een groot probleem, zo constateert TPN News en de politie heeft toeristen voortdurend gewaarschuwd hun bezittingen goed in de gaten te houden.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: TPN News

2 gedachten aan “Het Wan Lai feest van Pattaya, versjteerd door diefstal: veel toeristen op de Beach Road bestolen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!