Het voorstel om seksspeeltjes in Thailand te legaliseren baart grote zorgen

BANGKOK:- Een voorstel van de Democratische Partij om seksspeeltjes in Thailand te decriminaliseren na de volgende verkiezingen heeft geleid tot opschudding in het hele politieke spectrum van het land.

Hier in Pattaya hebben andere partijen zich gehaast om afstand te nemen van dit triviale en saaie onderwerp.  “We moeten ons concentreren op de economische en politieke toekomst van Thailand”, zo verplaarde hooggeplaatst lid van de plaatselijke Pheu Thai-partij.

De verkoop van seksspeeltjes is in Thailand verboden sinds er in 1928 een obsceniteitswet werd aangenomen, hoewel de straffen vrij eenzijdig zijn: een milde boete van € 1600.- of een draconische gevangenisstraf van drie jaar zijn opgenomen in het Wetboek van Strafrecht.  

Volgens internetberichten heeft Pattaya door de jaren verschillende opmerkelijke voorvallen met sex-speeltjes meegemaakt. In 2006 sloeg het noodlot toe toen een Britse vakantieganger een grote vrouwelijke ballonpop meenam naar zijn hotelkamer en probeerde deze zonder mechanische hulp op te blazen.  Een fatale hartaanval volgde.

Vervolgingen zijn zeldzaam.  
In 2018 werden bij een inval op een avondmarkt in Pattaya duizenden bevrijders, ringen, strap-ons, opwindingsdrugs en bondage-uitrusting in beslag genomen.  Sommige apparaten hadden namen die professionele interpretatie vereisen, waaronder erotische zweefvliegtuigen, het gepocheerde ei en de zeester.  Een van de gearresteerde verkopers zei dat hij het seksleven van oude mannen wilde verbeteren, verkrachting wilde terugdringen en huwelijken wilde redden.

Hoewel de Democratische Partij deze zogenaamde voordelen van legalisatie noemde, is de echte rechtvaardiging zeker het verdienen van geld.  Als seksspeeltjes legaal zouden zijn, zouden er in Thailand fabrieken kunnen worden opgezet om ze internationaal te verkopen.  Het is duidelijk dat er een miljardenmarkt — in welke valuta dan ook —  erop wacht om uitgebuit te worden.  Velen zouden beweren dat een belangrijke reden voor het decriminaliseren van cannabis ook was om de Thaise export aan te moedigen, aangezien meer landen de wiet legaliseren of medicinaal gebruiken.

Het is echter ondenkbaar dat de Thaise wetgeving op het gebied van seksspeeltjes binnenkort zal veranderen.  Het idee dat elke gemakswinkel een sectie met seksspeeltjes heeft, of zelfs een selectie van pornografie ter stimulatie, is een te bizar idee voor conservatieve politici.  De huidige situatie is misschien dubbelzinnig, maar het werkt.  Hoewel er geen officiële uitstallingen zijn, zijn seksspeeltjes nog steeds verkrijgbaar in slecht verlichte achterstraten of in winkelwagentjes die na middernacht verschijnen.  Niemand wil immers ’s ochtends een dildo kopen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise kranten

Eén gedachte over “Het voorstel om seksspeeltjes in Thailand te legaliseren baart grote zorgen”

  1. Slecht verlichte achterstraten…. Ze liggen gewoon open en bloot aan de Beachroad. 🙂 pakkembeet 100m vanaf ingang Walking street.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!