Het vliegdekschip de “USS Nimitz” van de Amerikaanse marine gaat in Thailand voor anker 

BANGKOK:- De Nimitz Carrier Strike Group (CSG-11) van de Amerikaanse marine zal vandaag in Thailand aankomen voor een bezoek van een week om het veiligheidspartnerschap tussen de VS en Thailand te versterken, aldus de Amerikaanse ambassade.  

Het vlaggenschip van de Strike Group, de USS Nimitz (CVN 68), zal een receptie organiseren ter ere van 190 jaar diplomatieke betrekkingen tussen de VS en Thailand.  verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen de VS en Thailand.  

Het bezoek biedt de “Amerikaanse Jantjes” ook de kans om meer te weten te komen over de lokale cultuur en deel te nemen aan professionele opdrachten en gemeenschapsgerelateerde projecten.

De Nimitz Carrier Strike Group, geleid door vice-admiraal Christopher Sweeney, commandant, Carrier Strike Group 11, vertrok in november 2022 uit Bremerton, Washington, voor een routine-inzet.  Sindsdien heeft het schip deelgenomen aan verschillende gezamenlijke trainingsactiviteiten en verschillende havenbezoeken gebracht aan bondgenoten in de regio.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!