Het VK hoopt dat Thailand binnenkort de streefdatum voor netto-emissies zal aankondigen en identificeert 3 uitdagingen die moeten worden overwonnen

BANGKOK:- De Britse ambassade zegt te verwachten dat Thailand op of voor de 26e VN-conferentie over klimaatverandering (COP26) tussen 31 oktober en 12 november een streefdatum voor netto-nul-emissies zal aankondigen.

De Britse ambassadeur in Thailand, Mr. Mark Gooding zei deze week tijdens een persconferentie dat het Britse COP26-voorzitterschap vier kerndoelen heeft geïdentificeerd, namelijk:
> Mitigatie: zorgen voor wereldwijde netto-nul-emissies tegen 2050, terwijl de opwarming van de aarde beperkt blijft tot 1,5 graad Celsius.
> Aanpassing: aanpassen om gemeenschappen en natuurlijke habitats te beschermen.
> Financiën: mobiliseer publieke en private klimaatfinanciering.
> Samenwerking: samenwerken om te leveren.

Mr. Gooding wees erop dat Thailand de 20e grootste uitstoter ter wereld is en het 9e land dat het meest wordt getroffen door extreme weersomstandigheden tussen 1999 en 2018.

“We hopen dat Thailand zich bij anderen in de regio zal aansluiten om te streven naar een netto-nuluitstoot tegen 2050″, zei hij.  “We hopen ook dat Thailand een ambitieus statement zal maken over energie, met name een verbod op nieuwe kolencentrales.  Het VK en andere partners staan ​​klaar om het koninkrijk Thailand bij deze inspanningen te ondersteunen.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!