Het verruimen van de alcohol verkooptijden in Thailand is voorlopig niet aan de orde

PATTAYA:- De gezondheidsautoriteiten zijn tegen langere openingstijden, maar het parlement zal het laatste woord hebben na de behandeling van wetsontwerpen.  Een regeringspanel is ervan overtuigd dat de verkooptijden voor alcohol niet moeten worden verlengd, daarbij verwijzend naar het stijgende aantal slachtoffers en verkeersongevallen.

De Minister van Volksgezondheid, Khun Somsak Thepsutin zei dat de controlecommissie voor alcoholische dranken van het ministerie rekening heeft gehouden met statistieken over verkeersongevallen en de daarmee samenhangende juridische aspecten, aangezien de kwestie veel mensen trof.

Hoewel de commissie geen voorstander is van verlengde openingstijden, is de kwestie nog niet tot een einde gekomen omdat vijf wetsontwerpen met betrekking tot alcoholische dranken in behandeling wachten in het parlement, aldus de minister.

Momenteel is de verkoop van alcoholische dranken in winkels toegestaan ​​tussen 11.00 uur en 14.00 uur en tussen 17.00 uur en middernacht, oftewel 10 uur per dag. Bars, restaurants en nachtclubs mogen alcoholische dranken verkopen op de uren die zijn goedgekeurd in het rechtsgebied waar zij hun nering drijven.

Het hoofd van het departement ziektebestrijding, Khun Thongchai Keeratihattayakorn, zei dat het panel was geïnformeerd over een proefproject waarbij de alcoholverkoop met twee uur werd verlengd in vijf belangrijke toeristische bestemmingen: Bangkok, Chiang Mai, Chonburi, Phuket en Koh Samui.

De uitbreiding, die afgelopen 15 december van kracht werd, hield verband met het idee om ongeveer 1.800 uitgaansgelegenheden tot 04.00 uur open te laten blijven. De verkoopuren voor alcohol zouden worden verlengd tot 02.00 uur, in de veronderstelling dat dit de inkomsten voor uitgaansgelegenheden zou verhogen en het toerisme zou bevorderen, zei dr. Thongchai.

Uit een onderzoek bleek echter een aanzienlijke stijging van het aantal verkeersongevallen en sterfgevallen, vooral tussen 02.00 uur en 06.00 uur. Er is nog niet besloten of uitbreiding van de openingstijden voor uitgaansgelegenheden in andere gebieden moet worden overwogen, zo verklaarde dr. Thongchai.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!