Het vakantie-eiland Phuket gaat GPS bandjes uitgeven en gezichtsherkenning camera’s installeren om het vroegtijdig verlaten van het eiland te voorkomen

~NIET OVER ÉÉN NACHT IJS GAAN~
(Géén enkel risico nemen)

PHUKET:- Voor en na het betreden van het vakantie-eiland volgens het sandbox-programma vanaf 1 juli moeten gevaccineerde buitenlandse toeristen aan een aantal voorschriften voldoen.  De autoriteiten willen ervoor zorgen dat vakantiegangers de lokale bevolking en toeristen niet besmetten met het coronavirus.  

Zo moeten alle buitenlandse toeristen 14 dagen in een SHA+ gecertificeerd hotel verblijven voordat ze door mogen reizen naar andere provincies.  Alleen Phuket-vakantiegangers kunnen vertrekken wanneer ze willen, maar moeten een internationale vlucht vanaf het eiland nemen.  Bovendien hoeven geen T-toeristen de tracking-app “Mor Chana” te downloaden en zijn ze uitgerust met polsbandjes voor locatietracking.  

Volgens een rapport van de “Bangkok Post” hebben functionarissen bevestigd dat er ook gezichtsherkenningscamera’s zullen worden geïnstalleerd.  

Het doel is om buitenlanders te identificeren die proberen naar andere plaatsen in Thailand te reizen voordat hun 14 dagen op Phuket zijn verstreken.  Niet alleen toeristen worden gestraft, maar iedereen die hen helpt.  

De verdere vereiste voor het “Sandbox programma” zijn: Men moet in het bezit zijn van een bewijs van binnenkomst bij de Thaise ambassade, een negatieve PCR-test binnen 72 uur voor vertrek, een ziektekostenverzekering met dekking van minimaal 100.000 Amerikaanse dollars en een betalingsbewijs voor een boeking in een SHA+ hotel.  Bij aankomst op Phuket Airport worden ze opnieuw getest op Covid-19 (op eigen kosten) voordat ze naar hun accommodatie worden gebracht.  Verdere PCR-tests volgen op dag 6 en dag 13.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

3 gedachten aan “Het vakantie-eiland Phuket gaat GPS bandjes uitgeven en gezichtsherkenning camera’s installeren om het vroegtijdig verlaten van het eiland te voorkomen”

  1. Het beste is een electronische enkel band dan kunnen ze je meteen traceren waar je bent of op het strand of in Hotel 555555

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!