Het vakantie eiland Phuket beleeft zijn eigen countdown op weg naar de ontvangst van buitenlandse toeristen

~VOL VERWACHTING KLOPT ONS HART~
(Ergens met smart naar uitkijken)

PHUKET:- Dit in het zuiden van Thailand gelegen eiland is begonnen met het aftellen voor de heropening van het populaire vakantie-eiland. Vanaf 1 juli mogen de tegen corona gevaccineerde toeristen weer zonder quarantaine op het eiland kunnen hun vertier zoeken. Na zeven dagen mogen deze gevaccineerde toeristen dan naar andere delen van het land reizen.  

Ondanks hoge coronacijfers in veel regio’s van het Zuidoost-Aziatische land wil de VVV (TAT) zich houden aan de opening van Phuket, zo blijkt uit een mediabericht.  

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben aangekondigd dat ze weer rechtstreekse vluchten naar Phuket willen aanbieden.  Het plan is om 70 procent van de ongeveer 460.000 inwoners van het eiland te vaccineren tegen Sars-CoV-2 tegen de tijd dat het weer opengaat om kudde-immuniteit te bereiken.  Ongeveer 56 procent van de bevolking is nu gevaccineerd, zo stond in de media geschreven.  

Het is nog (volstrekt) onduidelijk wanneer de rest van het land weer open kan voor internationaal toerisme.  De toeristische autoriteit maakte onlangs bekend dat de belangrijke sector, die voorheen een vijfde van de Thaise economie uitmaakte, de komende vijf jaar mogelijk niet volledig zal herstellen van de crisis.  

Thailand staat bekend om zijn stranden, jungles en tempels en ontving in 2019 bijna 40 miljoen bezoekers.  Sinds de overheid in maart 2020 de grenzen sloot vanwege het virus, is de vakantiebranche als een pudding in elkaar gezakt.  De autoriteiten kijken dan ook reikhalzend uit naar de geplande opening van de modelregio Phuket.  Thailand wordt lange tijd beschouwd als een modelland in de strijd tegen de pandemie, maar beleeft momenteel de ergste golf tot nu toe. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TAT
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: TAT

Eén gedachte over “Het vakantie eiland Phuket beleeft zijn eigen countdown op weg naar de ontvangst van buitenlandse toeristen”

  1. Foto: Tourism Authority Of Thailand PHUKET: De regering gaf groen licht voor het plan om Phuket vanaf 1 juli open te stellen voor gevaccineerde buitenlandse toeristen. Bezoekers moeten echter 14 dagen op het vakantie-eiland blijven voordat ze de provincie mogen verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!