Het toerisme in Thailand gaat in vier fasen heropenen, vanaf oktober is quarantaine verleden tijd

~KIJKEN HOE DE HAZEN LOPEN~
(Voorzichtig te werk gaan, eerst afwachten hoe de verhoudingen blijken te liggen.)

THAILAND:- Het Aziatische land gaat voorzichtig op weg naar een gefaseerde heropening van het land voor toeristen die waarschijnlijk in april van start gaat, maar de deuren gaan mogelijk pas in januari 2022 volledig open voor toeristen. Westerse toeristen zijn volgens het plan, pas in oktober weer welkom in vijf provincies.

In afwachting van goedkeuring door het kabinet, ligt er nu een gefaseerd herstelplan op tafel van het ministerie van Toerisme en Sport. Deze beschrijft vier verschillende openingsfasen, te beginnen met de “Wellness quarantaine en Hotel quarantaine” die op 1 april van start gaat en doorloopt tot eind mei.

1e face : Wellness quarantaine en Hotel quarantaine van april tot eind mei

Vijf provincies komen in aanmerking voor deze versoepelde quarantainevoorschriften; Phuket, Krabi, Surat Thani (eilanden Samui, Tao en Phangan) Chonburi (Pattaya) en Chiang Mai. Volgens het plan komen toeristen uit de VAE, Israël, Taiwan, Hong Kong, Singapore en mogelijk India en Rusland in aanmerking voor minder strenge quarantainevoorschriften.

Toeristen uit genoemde landen moeten drie dagen op hun kamer blijven, gevolgd door beperkte toegang tot bepaalde hotelfaciliteiten van dag vier tot en met 14. Hotels moeten gecertificeerd zijn en het Thaise medische personeel en de risicogroepen in de vijf provincies moeten ingeënt zijn.

2e fase: Exclusief reisgebied van juni tot september

De tweede openingsfase duurt van juni tot september en geldt voor dezelfde landen van herkomst en de vijf provincies in Thailand. Het voorgestelde plan beperkt de quarantaine tot “10 dagen of minder” met ten minste twee PCR-tests, één bij aankomst op de luchthaven en twee dagen voordat de quarantaine van tien dagen eindigt. De toeristen hebben toegang tot een “quarantaine gebied” in het hotel en er worden activiteiten georganiseerd door gecertificeerde reisorganisaties en andere gecertificeerde hotels in de buurt. Er gelden strikte regels voor reisbubbels en sociale distantie.

3e fase: De zandbak fase van oktober tot december

Reizen blijft nog steeds beperkt tot de vijf provincies tijdens de zandbak-fase, die loopt van oktober tot december. De zandbak-fase maakt echter een einde aan de quarantaine van 10 dagen en vervangt deze volledig door een quarantaine van één dag. Toeristen moeten dan wel een PCR-test ondergaan.

Alle toeristen wereldwijd komen hiervoor in aanmerking als ze afkomstig zijn uit een land dat een vaccinatiegraad heeft van 70% of meer. Bilaterale overeenkomsten met landen met een lage incidentie en die 70% van hun bevolking hebben gevaccineerd, zouden tijdens deze fase kunnen worden gesloten om tweerichtingsverkeer mogelijk te maken.

Het ministerie stelt dat 70% van de inwoners van de vijf provincies moet worden gevaccineerd van oktober tot december.

4e fase: Zelfquarantaine vanaf januari 2022

De vierde fase, genaamd “Self Quarantine Track and Trace”, zal voor gevaccineerde toeristen de deur volledig openen naar alle provincies in Thailand. De buitenlandse reizigers moeten dan wel voor vertrek negatief testen en een “vaccinatiepaspoort of vaccinatiecertificaat” hebben. Daarnaast moet het gaan om reizigers afkomstig uit landen die 70% van hun bevolking hebben ingeënt.

Verplichte maatregelen zoals hotel- of gebiedsquarantaine zijn dan verleden tijd, maar de autoriteiten zouden nog steeds de mogelijkheid hebben om bij aankomst een quarantaine van één dag te eisen in afwachting van het resultaat van een PCR-test.

Er is ook nog een voorbehoud dat “de meeste inwoners van Thailand tegen januari 2022 zijn gevaccineerd”, wat een grote uitdaging zal vormen voor de volksgezondheidsautoriteiten. Het Thaise ministerie van Volksgezondheid bevestigde vorige week dat 30 miljoen mensen tegen het einde van het jaar zouden moeten worden ingeënt op basis van bestellingen van 63 miljoen doses. Tot nu toe zijn in risicovolle gebieden rond Bangkok, iets meer dan 44.400 mensen ingeënt.

Het tijdsbestek van het ministerie en de gespreide heropening werden geschetst in een pdf-presentatie van 10 pagina’s die gepresenteerd is aan ambtenaren, politie, toeristenpolitie en managers van de reis- en horecaorganisaties die vorige week semi-openbare hoorzittingen organiseerde in de vijf provincies.

Het plan voor de heropening van Thailand in vier fasen moet echter eerst worden voorgelegd aan de CSSA en daarna ter goedkeuring aan het Thaise kabinet. Zodra die hindernissen zijn genomen, worden de voorgestelde ministeriële regelingen van kracht zodra ze zijn gepubliceerd in de Royal Gazette.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Thaivisa
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaivisa

Eén gedachte over “Het toerisme in Thailand gaat in vier fasen heropenen, vanaf oktober is quarantaine verleden tijd”

  1. Mooi vooruitzicht , maar ik lees nergens dat de eis van 100.000 dollar verzekering geschrapt word en dat maakt Thailand voor de meeste gewone toerist toch te duur .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!