Het toerisme in Phuket is sterk in opkomst, maar ziet een daling in het aantal Israëlische toeristen en bedrijven in de stad Phuket

PHUKET:-  Phuket heeft in ongeveer acht maanden 370 miljard baht aan toerisme gegenereerd, zo maakte de voorzitter van de toeristische vereniging van Phuket bekend.

De voorzitter van deze club, khun Thanet Tantipiriya, vertelde tegen de Thai Media: “In de afgelopen acht maanden heeft Phuket ongeveer 370 miljard baht gegenereerd. Het aantal toeristen ziet een stijging van 40 procent op jaarbasis vergeleken met 2019, van voor Covid19 pandemie”.

“Ongeveer 80 procent van de hotelkamers is geboekt tijdens het komende hoogseizoen, vooral hotels in de buurt van stranden. De bezettingsgraad tijdens het huidige Vegetarisch Festival bedraagt ​​in de toeristische gebieden zo’n 67 tot 74 procent.” Thanet toegevoegd.

“Bovendien zijn er veel directe vluchten geweest van Israël naar Phuket sinds het Phuket Sandbox-tijdperk (een programma voor quarantainetoeristen tijdens Covid, waaraan Israël een van de eerste landen was die op grote schaal deelnam). Het aantal Israëlische toeristen is echter met ongeveer 40 procent afgenomen nadat de oorlog met Hamas uitbrak”, zo vertelde Thanet.

Thanet verklaarde ook dat de toeristenorganisatie in Phuket een wettelijke sluitingstijd van 4 uur voor uitgaansgelegenheden ondersteunt, maar benadrukte dat de bestemmingsplannen moeten worden herzien en op de juiste manier moeten worden toegepast om entertainmentzones in evenwicht te brengen met woonwijken en mensen die slapen of werken niet te storen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!