Het thuiskweken van Marihuana is met 120 dagen legaal in Thailand 

BANGKOK:- Gisteren werd officieel de langverwachte beslissing genomen waardoor Thaise huishoudens onbeperkt cannabis (marihuana) mogen telen, dit tot grote vreugde van degenen die willen profiteren van de ooit illegale plant.

Het planten van huishoudens kan in de komende 120 dagen beginnen, zodra de verwijdering van marihuana van de zwarte lijst is gepubliceerd in de Royal Gazette, zo liet de minister van Volksgezondheid, khu. Anutin Charnvirakul, na het ondertekenen van een ministeriële aankondiging weten.

De gezinsteelt van marihuana door kleine ondernemingen (7 personen) kan onmiddellijk beginnen, maar eenpersoonshuishoudens zullen moeten wachten tot het einde van de periode van 120 dagen.  Ze mogen dan maximaal zes marihuanaplanten kweken, of een onbeperkt aantal als ze zich registreren bij de overheid.

Er zullen verschillende nieuwe wetten worden aangenomen om de wijziging van marihuana voor medicinaal en ander gebruik te legaliseren, zei Anutin.  Hij herhaalde echter dat de concentratie van tetrahydrocannabinol (THC) in marihuanaproducten lager dan 0,2 procent moet blijven.  THC is de psychoactieve chemische stof die de mens in hogere sferen brengt waar marihuana bekend om staat.

Een wet die algemeen misbruik van marihuanaproducten moet voorkomen, is aangenomen door het Huis van Afgevaardigden en wacht op goedkeuring van de premier.

Anutin zei dat verschillende overheidsinstanties nauw moeten samenwerken om de komende wetten te handhaven.  Zijn zet laat alleen paddo’s (psilocybine) en opiumsoorten achter op de Thaise lijst van verboden verslavende en illegale planten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!