Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een update over de situatie in Israël gegeven

BANGKOK:- Khun Kanchana Patarachoke, directeur-generaal van het Ministerie van Informatie en woordvoerder van de MFA, hield een persconferentie om updates te geven over de zich ontwikkelende situatie in het Midden-Oosten te bespreken en de geïntegreerde inspanningen van Thaise instanties om de evacuatieplannen voor Thaise staatsburgers te versnellen.

Deze persconferentie volgt op de gisteravond gehouden Rapid Response Center vergadering, het RRC, onder voorzitterschap van premier Srettha Thavisin, die benadrukte dat de veilige evacuatie van Thaise staatsburgers uit Israël een topprioriteit is

Hier de stand van zaken voor wat betreft Thaise staatsburgers in Israël
* Dodental: 21 (ongewijzigd ten opzichte van 12 oktober)
* Aantal gewonden : 14 (ongewijzigd ten opzichte van 12 okt.)
* Aantal ontvoeringen: 16 (ongewijzigd vanaf 12 oktober)
* Aantal Thaise staatsburgers die zich hebben geregistreerd voor vrijwillige repatriëring: 6,778, terwijl 85 Thaise staatsburgers hebben aangegeven in Israël te willen blijven (toegenomen ten opzichte van gisteren).

Vandaag 14 oktober zal de Koninklijke Thaise ambassade in Tel Aviv (RTE) de derde repatriëring van 100 Thaise staatsburgers coördineren via Fly Dubai, dat in Dubai zal overstappen om passagiers over te brengen naar vlucht FZ 1837, die zondag in Thailand aankomt ( 15 okt) om 07.25 uur. op U-Tapao Airport en wordt overgebracht naar Bangkok.

RRC bereidt zich voor op verdere repatriëringen via chartervluchten met de Israëlische nationale luchtvaartmaatschappij El Al, Thai Airways en commerciële luchtvaartmaatschappijen, en heeft zich ten doel gesteld om minstens 400 Thaise staatsburgers per dag via alle mogelijke kanalen te repatriëren.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!